• DOLAR 32.419
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2491.907
  • ...
Vergi Sistemi Halkın Gelirine Duyarlı Olmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, partisinin İzmir il başkanlığında basın açıklaması yaptı. ÖTV oranlarına yapılan son zammı değerlendiren Kılıç, hesapsız harcamalar ve yanlış uygulamalarda bulunan hükümetin cezayı vatandaşa kestiğini ifade etti.

Kılıç, \"Bütçe açığının zamla kapatılmaya çalışılması yanlış bir uygulamadır. Uzmanların da belirttiği gibi benzin, mazot, tüp gaz, sigara, araç alım ve satışlarına getirilen ÖTV artışı vatandaşın bütçesini zorlayacağı gibi işsizliği de artıracaktır. Zam yapılan ürünler lokomotif niteliğinde ürünler olduğu için hayat pahalılığını ve mutfaktaki yangını da artıracaktır\" dedi.

ÖTV`yi Kalıcı Yaptılar
1999 depreminden sonra bir defalığa mahsus olarak alınan ÖTV`nin bu iktidar döneminde kalıcı hale getirildiğini hatırlatan Genel Başkan Yardımcısı Kılıç, \"Vergi artışıyla birlikte benzini dünyada en pahalı satan ikinci ülke olma unvanını bile geride bırakarak liderlik koltuğuna oturduk. Akaryakıtta litre başına 30 kuruş olarak yansıyan zamlardan sonra benzinin litresi 4.82 lira olurken, avro cinsinden karşılığı ise 2.08 avroya denk geldi. Böylelikle Türkiye, benzinin litresinin 2.07 avro olduğu Norveç`i geride bıraktı ve liderlik koltuğuna oturdu\" şeklinde konuştu.

Vergide Adalet İflas Etti
Bütçe açığı ve ardından gelen vergi artışlarının ekonominin iyi yönetilmediğinin bir göstergesi olduğunu belirten Kılıç, lafa gelince süper bir ekonomiden bahseden hükümetin yeni zam ve vergilere başvurmasının büyük bir çelişki olduğunu söyledi. (İlyas Yıldız-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir