• DOLAR 32.378
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.61
  • ...
İHH Yardımlarına Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - İHH İnsani Yardım Vakfı, Van`da 300 öğrenciye sırt çantası ve kırtasiye malzemesi hediye etti. İHH Van koordinatörü Ercan Çiplak, depremden bu yana yapılan yardımlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Çiplak, \"İHH olarak Van`da hep vardık. Ancak yaşadığımız deprem felaketi sonrasında daha yoğun bir çalışma yürüttük. Bir yıl sonrasında geriye dönüp baktığımızda Van halkının gönlünde iyi bir yer edindik diye düşünüyorum. Deprem sürecinde sarabileceğimiz hangi yara varsa imkânlarımız ölçüsünde merhem olduk. Barınma sorunu için 550 ailelik bir konteyner kent kurduk. Beş ay boyunca sıcak yemek verdik. On binlerce aileye gıda, giyim, ev eşyası vb. dağıttık. Tespit ettiğimiz mağdur ailelere her ay düzenli gıda yardımı yaptık. Tüm konteyner kentlere giyim yardımı yaptık. Sağlık müdürlüğü ile işbirliği halinde 3 ay boyunca gezici sağlık TIR`ımızla konteyner kentlerde ücretsiz sağlık hizmeti verdik. Ramazan ayında 1200 aileye gıda, 1300 yetim çocuğa giysi dağıttık. Şimdi de okulların açılması ile birlikte 300 çocuğumuza sırt çantası ve ihtiyaç duyacakları tüm malzemeleri içeren kırtasiye setlerinin dağıtımını tamamladık. Deprem sonrası okullar açıldığında da 10 bin öğrencimize kırtasiye ve giyimden oluşan paketler hediye etmiş, 2 bin mağdur öğrenciyi giydirmiştik. Öğrencilerin bizim için ayrı bir önemi var\" dedi.

Van İHH dağıtım sorumlusu Sait Keskin, \"Vakıf olarak deprem sonrası tespit ettiğimiz 350 yoksul ve dul aileye her ay düzenli gıda götürüyoruz. Bunun yanında dönemsel olarak un, çocuk bezi, giyim ve ev eşyası da veriyoruz. Ben İHH`da gönüllü olarak çalışıyorum. Yoksul insanların kapısını çalmak ve onların yüzündeki mutluluğu görmek her şeye değiyor\" diye konuştu.

Gülsüm Söylemiş İHH`nın Van`daki yetim çalışmaları hakkında bazı bilgiler verdi; \"İHH depremden sonra tüm deprem yetimlerini sponsorluk sistemine almayı taahhüt etmişti. Şu an bunlarla birlikte Van ilinde toplam 265 yetim çocuğa her ay 90 TL yetim bursu veriyoruz. Bunun yanında yerinde tespitini yaptığımız yaklaşık 300 dul ve yetim aile ile yakından ilgileniyoruz. Her ay mutlaka bir defa ziyaret ediyor, gıda ve diğer ihtiyaç malzemelerini veriyoruz. Yetimler toplumdaki en kırılgan ve dezavantajlı gruplar. Sahip çıkılmaz ise topluma zararlı fertlere dönüşebilirler. Biz elimizden geldiğince onları topluma kazandırmaya çalışıyoruz. Vanlı hemşerilerimiz de yetimler konusunda çok duyarlı. Vakfımızın dünyada baktığı 26 bin yetimin 350`sine Vanlı sponsorlar bakıyor. Bu sayıyı arttırmak için çalışıyoruz. Bu ay yetim öğrencilerimizi sevindirmek için onlara sırt çantası ve kırtasiye seti hediye ettik.\"

Muhtaç aileleri yerinde tespit etmeyi amaçlayan İHH ekipleri yedi kişilik bir nüfusu olan Zeycan Tuncer`i ziyaret etti. Evin aylık gıdasını veren ekip, çocuklara da sırt çantası ve kırtasiyelerini teslim etti.

Tuncer şunları söyledi: \"Biz Ankara`da yaşıyorduk. Trafik kazasında eşimi kaybettim. 4 çocuğumla birlikte Van`a kayınpederimin yanına döndük. Şu an onlarla birlikte yedi kişi beraber yaşıyoruz. Nüfusumuz kalabalık ve geçimimizi sağlamakta zorlanıyoruz. Bir ineğimiz var. Bir de son zamanda bağlanan dul aylığım var. Hayırseverler de yardım ediyor. İHH deprem süresince elimizden tuttu. Her ay gıdamızı getiriyorlar. Bayramda bayramlık kıyafet verdiler. Okul öncesi çanta ve kırtasiye getirdiler. Çocuklarım çok sevindi.\" dedi.
İHH ekiplerinin ziyaret ettiği ve çok zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Azize Kurt ise şunları söyledi, \"10 nüfuslu bir aileyiz. Eşim 18 yıldır nefes darlığı çekiyor, çalışamıyor. Üç kızım ve beş oğlum var. Oğlanlardan en büyüğü lise bire gidiyor. Yedi çocuğum okula gidiyor. Çalışanım yok. Valilik ve İHH olmazsa perişan olacağız. Hayırseverlerin yardımıyla geçiniyoruz. Allah İHH`dan razı olsun. Her ay bize gıda veriyor. Arada bir un ve giyim veriyor\" dedi. (Sedat Karatay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir