• DOLAR 32.587
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2512.563
  • ...
 Gaziantep`te Utanılacak Uygulama !...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim yuvasındaki ayrımcılık rezaleti pes dedirtti

KAPICI ÇOCUKLARI BİR SINIFTA TOPLANDI

Bu eğitim-öğretim yılında ismi “Nilgün- İsmet Akınalan İlkokul Ortaokulu” olarak değiştirilen Gaziyurt İlköğretim Okulu’nda veliler ve öğrenciler huzursuz.

Okulun isminin değiştirilmesi, Milli Eğitim Bakanı’nın açıklamalarına rağmen bazı öğretmenlerin velilerden 300 liraya varan paralar talep etmesi, okulda kapıcı çocuklarının bir sınıfta toplanması, okula fazla bağışta bulunan varlıklı öğrencilerin toplandığı F sınıfına en iyi öğretmenlerin verilmesi büyük sıkıntı yarattı. Veliler, “Bu nasıl eğitim kurumu” diye isyan ediyor.

EN VAHİMİ KAPICILAR SINIFI

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz veliler, öncelikle kapıcı çocuklarının bir sınıfta toplanmasına tepki gösterdi. Okul idaresinin insan haklarına ve eğitimde eşitlik ilkesine aykırı uygulamalarından şikayetçi. Veliler, “Bir sınıfta varlıklı ve okula çok bağış yapanlarla, öğretmen çocukları toplandı. Bu sınıfa en iyi öğretmenler giriyor ve bu öğretmenler başka sınıflarda derse girmiyor. Burada çocuğun başarısı değil, babası paralı olanlar kıstas alınıyor. Ayrıca Sevgi Yıldız Neci adlı öğretmenin sınıfında da yalnızca kapıcı çocukları toplandı. Okul idaresi böyle yapınca, birçok veli de çocuklarımız bu sınıfta başarısız mı olur endişesine kapılarak, çocuklarını o sınıftan aldılar. Sonuçta geriye 9 çocuk kaldı ve okul idaresi o sınıfı nakille gelen öğrencilerle dolduracakmış. Bir eğitim kurumunda bu kıstaslara göre eğitim yapılırsa, biz çocuklarımıza hangi doğruyu öğreteceğiz” diye konuştular.

HER ÖĞRENCİDEN 300 TL İSTENİYOR

İlköğretim birinci sınıf öğretmeni Müjde Ünlü’nün, sınıfa projeksiyon makinesi alınacak diye direterek, her öğrenciden 300 lira istediğini dile getiren bir grup veli, “Milli Eğitim Bakanı, öğrenci velisinden para talep edilmeyecek diye boşa konuşuyor. Okulda geçen sene okul aile birliğine toplanan bağış miktarı incelendiğinde, gerçeğin ne olduğu, velilerin nasıl soyulduğu görülecektir. Her öğrenciden 300 lira toplanıyor. Sınıfta ikiz kardeşler var. Velileri 600 lira verecek. Ayrıca durumu bu parayı vermeye müsait olmayan veliler var. Siz de taksitle verin diyor öğretmen. İtiraz ettiğimizde, (Siz bilirsiniz, ben de normal devletin verdiği müfredatı uygular geçerim, çocuklarınız iyi eğitim almaz) deyip çıkıyor. Böyle bir dayatma ve tehdit eğitimciye yakışır mı” şeklinde açıklamada bulundu.

MİLLİ EĞİTİM, PARAYI BASANIN EMRİNE Mİ GİRECEK?

Gaziantep’in merkezinde çok uzun yıllardan bu yana Gaziyurt İlköğretim Okulu adıyla eğitim verdiğine dikkat çeken veliler, valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okul isimleri konusundaki uygulamasını da sert bir dille eleştirerek, okulun adının “Nilgün İsmet Akınalan” olarak değiştirilmesinin çocukları da olumsuz etkilediğini, bu uygulamanın, “Parayı bastırdın mı yapılmayacak hiçbir şey yok” anlamına geldiğine vurgu yaptı. Milli Eğitime bağış yapanların isminin verileceği okullar yapılsın. Kenar semtlere kırsal kesime okullar açılsın. Bir kişi bir milyon bağışladı diye, istediği yere adını yazdırma lüksü olabilir mi? Her şeyin bir kurala bağlanması lazım. Adam bir milyon bağışlamış, adımı merkezdeki iyi bir okula koyacaksınız, gelen geçen görecek demiş, Milli Eğitim de emrin olur deyip, 40 yıllık okulun adını değiştirmiş. Şimdi bu eğitim sisteminin yetiştirdiği öğrencinin değerleri ve öncelikleri ne olacak?” dedi. Veliler, vali ve Milli Eğitim Müdürü’nün bu eğitime yakışmayacak uygulamalara müdahale ederek, düzeltilmesi için gereğini yapmasını istiyor.

Hakimiyet Gazetesi - gaziantephaberler

Bu haberler de ilginizi çekebilir