• DOLAR 32.553
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2438.12
  • ...
 Brezilya ve Arjantin`den Örnek Davranış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD`de ve Avrupa`da İslam dinine ve onun sembollerine karşı artan hoşgörüsüzlüğün aksine Güney Amerika ülkelerinde hoşgörü örneği kararlar alındı.

Güney Amerika`nın iki büyük ülkesi Brezilya ve Arjantin, Müslümanları sevindiren iki önemli karar aldı. Bunlardan biri hakaret filmiyle ilgil.

Brezilya mahkemesi, İslam ülkelerinde büyük protestolara neden olan, Hz. Muhammed`e hakaret içerikli filmi yasakladı. Mahkeme Youtube`a filmi kaldırması için 10 gün süre verdi.

Ortadoğulu göçmenlerin yoğunlukta bulunduğu Sao Paulo`daki mahkemenin kararı, Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff`in Birleşmiş Milletler`de, "Batılı ülkelerdeki İslamafobiayı" eleştirdiği konuşmasından saatler sonra geldi.

Brezilya`daki davayı, Brezilyalı Müslümanlardan oluşan Ulusal İslam Birliği adlı grup açmıştı.

Yargıç Gilson Delgado Miranda, illegal bir unsurun yasaklanmasının ifade özgürlüğüne bir saldırı sayılamayacağını ifade ederek filmi yasakladı.

ARJANTİN`DE MEMURLARA BAŞÖRTÜSÜ SERBEST

Arjantin Cumhurbaşkanı Cristina Kirchner da kamu alanlarında başörtüsünü serbest bırakan yasayı onayladı. Karar, "tarihi" olarak yorumlanıyor.

Bu kararla Arjantin`de kamu alanlarında Müslüman kadınlar başörtüsü giyebilecek. Kimliklerinde başörtülü resim kullanabilecekler.

Yasa, dini özgürlüğün sağlanması ve Müslüman toplumun Arjantin halklarıyla kaynaşmasını hedefliyor.

 

Press Medya

Bu haberler de ilginizi çekebilir