• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2324.852
  • ...
Bakan Yılmaz: `Kardeşlikten Yana Olacağız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- Son zamanlarda Bingöl`de meydana gelen olaylarla ilgili yazılı basın açıklaması yapan Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, herkesin hassas bir zamandan geçtiğini belirterek, mücadele yapılırken demokrasi yolundan taviz verilmeden ilerleyeceklerinin altını çizdi.

Bingöl`de yaşanan olayların kendilerini derinden üzdüğünü ifade eden Bakan Yılmaz, "Bingöl`de bizleri derinden üzen çok büyük hadiseler yaşadık. Hepimiz hassas bir dönemden geçiyoruz. Böyle günlerde başka tartışmaların önemini kaybetmesi gerekirken, birlik ve beraberliğimize her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde bir parti binasına dönük olarak "saldırıların planlamasının Kalkınma Bakanı, bir milletvekili, vali, belediye başkanı ve emniyet müdürü ile müftü tarafından yapılmıştır`` şeklinde hiçbir temeli olmayan ithamlarda bulunulmasını üzüntüyle karşıladığımı belirtmek istiyorum. Bir yandan terörü ve şiddeti net bir dille kınarken ve insanımıza ödettiği ağır bedelleri hatırlatırken, diğer yandan terörle mücadelemizi hukuk içinde sabırlı ve kararlı bir şekilde sürdüreceğimizi vurgulamak isterim. Terörle mücadelenin demokrasi ve kalkınma yolunda attığımız ve atacağımız adımlara engel olamayacağını da açık ve net bir şekilde tekrar ifade ederim" dedi.

BDP binasına yapılan saldırıyı tasvip etmediklerini anımsatan Yılmaz, "Bırakınız bir parti binasına yapılacak bir saldırıyı, bir tek insana yapılacak bir saldırıyı hiçbir zaman tasvip etmeyeceğimizi belirtmek isterim. Bir tek insanın canı her şeyden daha değerlidir, bütün ideolojilerden daha değerlidir. Bir tek insanı haksız bir yere öldürmek bütün insanlığı öldürmektir. Bir tek insana hayat vermek de bütün insanlığa hayat vermektir. Biz hayattan yana olacağız, ölümden yana olmayacağız, kargaşadan şiddetten yana olmayacağız, sadece huzurdan yana olacağız. Biz kardeşlik diliyle konuşacağız. Düşmanlaştırıcı ve toplumu kutuplaştıran bir dille konuşmayacağız. Siyasi anlamda biz hiçbir zaman başka partileri düşman olarak görmedik. Her zaman rakip olarak gördük." diye konuştu.

Yılmaz, "Bingöl insanı örfüyle ve değerleriyle, geçmişten bugüne aynı masa etrafında değişik siyasi görüşten insanları bir araya getirebilen ve medeni bir şekilde toplumun meselelerini tartışabilen bir atmosferi yaşatabilmiştir. Bundan sonra da sağduyu ve olgunluk içinde aynı ortamı devam ettirecektir." şeklinde konuştu.
(Furkan Bingöl-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir