• DOLAR 32.558
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2427.196
  • ...
Bu Tepkisizlik Müslümanca mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüseyin Kaya / Analiz-Haber / Doğruhaber

Tüm dünyada duyarlı Müslümanlar Peygamber (a.s.v)’e hakaret içeren rezil filme tepki gösteriyor.

Ahdlerine sadık insanlar O’nu canlarından daha çok sevdiklerini gösteriyorlar ve O’nun için canlarını veriyorlar.

Liberalleri, solcuları, Kemalistleri bir tarafa bırakıyorum.

Ama Müslüman bilinen bir kesim, hakaret eden fesat cephesinden daha çok Müslümanlara yükleniyor.

Birkaç örnek vererek konuyu izah edelim:

Zaman Gazetesi genel yayın editörü Veysel Ayhan’ın “Bu tepkiler Müslümanca mı?” başlığıyla bir yazısı yayınlandı. Şu ibretlik cümlelere bakar mısınız!

“Söze sözle cevap verememe, silaha sarılma, çaresizlik ve acz ifade eder. Kötü ve iğrenç bir filme en iyi tepki iyi bir filmle olur. Sanatla yapılan bir densizliğin cevabı gerçek bir sanat eseri ortaya konarak verilir.”

Ahmet Turan Alkan ise “bir ayet nasıl tahrif edilir”in iyi bir örneğini verdi.

“Hucûrat Sûresi, 49. ayet: “Ey iman edenler, eğer bir fâsık size bir haber getirirse, onu etraflıca araştırın. Yoksa cehâlet eseriyle bir kavme kötülükte bulunursunuz da, sonra işlediklerinize pişman olursunuz.” Âyette dikkat çeken hususlar; ilki, “fâsık”tan gelen haber; haber kaynağının kirliliği, güvenilmezliği hakkında bir ön fikriniz var iken aynı kaynaktan gelen bir başka haberi değerlendirme şekli hakkında ikaz var. İkincisi, “Etraflıca araştırmak”, tebeyyün ettirmek, belki de hakikat payı vardır, çünkü üçüncüsü câhillikle bir kavme kötülük edip pişmân olmak! Bu âyet, haberleşme teorilerinin omurgası.”

(Bir not da her şeye bakıp da Kur’an’a bakmayan Alkan beye! Hucurat Suresinde 49. Ayet yok! Çünkü o sure 18 ayetten oluşuyor. Aldığı ayet de 6.ayet!)

Nedim Hazar’ın yazdıklarını ise tarif etmek zor. Irak’ı, Afganistan’ı, Filistin’i hiçbir zaman ana gündem olarak almayan, Amerika ve israil’i suçlamayan biri elbette döner, Müslümanları suçlar.

“Ve hangisi daha kötü bilemiyorum; beş kuruşluk bir ahlak ve zekâ düzeyiyle aklı sıra İslam’a hakaret eden bir video çekmek mi, yoksa İslam’ı temsil adına ortaya atılıp sağa sola ağız dolusu küfür, şiddet ve nefretten başka hiçbir şey üretmemek mi? Zan üzerinden kan akıtanlar, kin üzerinden şiddet damıtanlar ödümü kopartıyor. Bir şey yapmadan sadece “tepki mümini” olmak canımı acıtıyor.”

Altı çizili kısmı bir daha okuyun.

Protesto edenler Müslümanlar ve protesto edilen Amerika.

Sağa sola ağız dolusu küfreden yok! (ki böyle bir hakkımız da var aslında: “Allah, zulme uğrayanlar dışında, kötü sözün açıkça söylenmesini sevmez. Allah işitendir, bilendir.” (Nisa Suresi: 148))

Nedim Bey “Kahrolsun Amerika” sloganlarına mı tahammül edemiyor?

Şimdi bir daha başlığa dönelim ve sorularımızı soralım.

-“Bu tepkiler Müslümanca mı?” diye soruyorsunuz.

-Muhammed b. Mesleme ve Ka’b b. Eşref isimleri size neyi hatırlatıyor?

-Hayber’de evinde öldürülen Ebu Rafi’yi kimler kimin izni ile öldürdü?

-Birileri sizin hocanızı merkeze alarak peygambere yaptığı hakaretlerin aynısının yapıldığı bir film çekse yine de “buna karşı daha iyi bir film çekelim” mi dersiniz? Yoksa yayınlanmamış bir kitabı bilgisayarlardan toplattığınız gibi filme yönelik de bir operasyon mu yaparsınız?

-Hakaret eden filmi çekenlerden çok, tepki gösteren Müslümanlara bu derece yüklenmenizin hikmeti nedir?

-Son olarak, bu tepkisizliğiniz Müslümanca mı?

Bu haberler de ilginizi çekebilir