• DOLAR 32.601
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2499.86
  • ...
TÜGİAD Tıp Fuarı`ndan Umutlu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN -TÜGİAD Çukurova Şube Başkanı Armağan Öner, 25 ülkenin katılımıyla Adana`da düzenlenecek ve 30 Eylül`e kadar sürecek olan Çukurova Tıp Fuarı`nın bölgenin dışa açılan kapılarından biri olacağını söyledi.

Bu tür organizasyon ve fuarların Çukurova ekonomisinin büyümesine önemli katkı sağlayacağına inandığını kaydeden Öner, \"Sağlık, insan yaşamında en önemli unsurdur. Bugün pek çok ülke bu fırsatı iyi değerlendirerek sağlık turizmi sayesinde çok ciddi gelirler elde etmektedir. Türkiye`de sağlık turizmi açısından son derece gelişmiş, şanslı bir ülkedir. Ülkemizin sağlık turizminden elde ettiği gelirden Çukurova Bölgesi`nin de önemli oranda pay alması mümkündür. Yeter ki elimizdeki olanakları iyi değerlendirelim. Çukurova Tıp Sağlık Kurumları ve Turizm Fuarı bu anlamda iyi bir fırsattır\" dedi.

Binlerce Kişi Gelecek
Fuar için bölgeye binlerce yerli ve yabancı konuğun geleceğini, organizasyon süresince çok sayıda paneller ve oturumlar gerçekleşeceğini hatırlatan Başkan Öner, \"Bütün bu etkinlikler sağlık turizminin gelişmesi ve bölgemizin tanıtımı açısından önemlidir\" diye konuştu.

Sağlık sektöründe her gün yeni gelişmeler yaşandığını, bunun sonucunda da yeni teşvikler ortaya çıktığını vurgulayan TÜGİAD Çukurova Şube Başkanı Armağan Öner, \"Türkiye sağlık hizmetleri konusunda, dünya ile rekabet edebilecek duruma gelmiştir. Başarı sağlanan bu dalda, gerek teknoloji, gerek bilgi, gerekse hekim başarılarının tanıtımı, bu tür organizasyonlarla gün yüzüne çıkabilir. Dünyada hızla yükselen bir trend haline gelen sağlık turizmi, Çukurova Tıp Fuarı için bölgemize gelecek binlerce ziyaretçinin en iyi şekilde değerlendirmesi sayesinde ciddi biçimde gelişecektir. Diğer yandan da fuar yeni yatırımlara ve üretime vesile olacak, yerli firmaların uluslar arası pazarlara açılmasına olanak tanıyacaktır \" diye konuştu. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir