• DOLAR 32.604
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2332.611
  • ...
Şırnak Üniversitesi `Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi` Veriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - 27 Ağustos tarihinde, Cizre, Silopi, İdil ve Uludere`de 25 kişilik 5 gruba eğitim verilmeye başlanan "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" başarılı bir şekilde sürdürülüyor.

İş-Kur`la birlikte yürütülen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" mevcut ilçelerdeki eğitim seminerlerini 2 Ekim`de bitirerek Şırnak merkezde ki iki ayrı grubun eğitimine başlayacak. Şırnak`taki iki ayrı grubun 30 Ekim`de eğitimlerinin bitmesi ile de kursu başarıyla bitiren bütün kursiyerlere "Uygulamalı Girişimcilik Eğitim" sertifikası verilecek.

Dört ilçe ve kent merkezinde 6 ayrı grup üzerinden yürütülen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"ni başarıyla bitiren ve sertifika almaya hak kazanan tüm vatandaşlar KOSGEB tarafından 27 bin TL hibe alabilecekler.

"Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"ni üniversite adına yürüten ve derslere katılan öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Bülent Darıcı, söz konusu girişimcilik eğitiminin Şırnaklılar için büyük bir avantaj olduğunu ve eğitim sonrasında sertifika almaya hak kazanan herkesin makul bir proje sunmaları halinde KOSGEB`den 27 bin TL`ye kadar hibe alabileceklerinin altını çizdi.

Yrd. Doç. Dr. Darıcı, kursun 72 saat olduğunu ve iş kurmak isteyen kadın-erkek, genç-yaşlı birçok kesimden ve yaştan Şırnaklının kursa devam ettiğini belirterek kursun amacı, "Şırnak`ın üretim ve hizmet potansiyelinin açığa çıkartılması ve halkın bu potansiyeller için harekete geçirilmesidir" dedi. (Delil Oğurlu -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir