• DOLAR 32.381
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.06
  • ...
Üniversitelerde Ek Yerleştirme Tercihleri Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - 2012-ÖSYS sonuçlarına göre ek yerleştirme başvuruları bugün başladı. ÖSYM`den yapılan açıklamada, ek yerleştirme tercihlerinin 27 Eylül-1 Ekim 2012 tarihleri arasında alınacağı ve başvuru süresinin uzatılmayacağı bildirildi.

 

Adaylar, 2012-ÖSYS Ek Yerleştirme tercihlerini başvuru merkezleri aracılığıyla veya internet üzerinden bireysel olarak kendileri yapacak. 2012-ÖSYS merkezi ilk yerleştirmede tercih işlemi yapılabilen tüm Ortaöğretim Kurumu (Okulu) Müdürlükleri ve ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ÖSYS`de Başvuru Merkezi olarak görev yapacak.

 

Başvuru Merkezleri, resmi iş günü ve resmi iş saatleri arasında başvuru alacaklardır. Adaylar, tercihlerini Başvuru Merkezi aracılığıyla yaptıklarında ödeyecekleri 3,00 TL tutarındaki hizmet ücreti dışında başka bir ücret ödemeyeceklerdir. Posta ile Merkezimize gönderilen Tercih Formları işleme alınmayacaktır.

 

Ek Yerleştirme kurallarına ilişkin bilgiler, 2012-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda yer alacaktır. Adaylar, 2012-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzu ile Tercih Formuna 27 Eylül 2012 tarihinden itibaren ÖSYM`nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Ek yerleştirme için başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir. Kılavuz basılı olarak dağıtılmayacağından adayların ÖSYM`den yapılan duyuruları takip etmeleri yararlarına olacaktır.

 

Ek yerleştirme işlemleri, 2012 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu, 2012-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2012-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen esaslara göre yapılacak. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir