• DOLAR 32.563
  • EURO 34.862
  • ALTIN 2418.351
  • ...
38 Yıllık Köy Camisi Yardım Bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Beşiri ilçesinin en büyük köylerinden olan Doğankavak (Hathetké) köyü sakinleri 1974`ten bu yana Doğankavak (Hathetké) köyü camisinin tamirat yüzü görmediği için yıkılmak üzere olduğunu ve maddi imkânsızlıktan dolayı yapamadıklarını söylüyor.

Konuyla ilgili konuşan Doğankavak (Hathetké) köyü muhtarı Reşit Koşmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in kendilerine 15 bin TL verdiğini ve aldıkları parayla sadece malzeme alabildiklerini ifade ederek, \"Bu malzemelerle camimiz kesinlikle yapılmıyor. Bizler kendi imkânlarımızla biraz tamir etmeye çalıştık. Ama camimiz tamamıyla yıkılıp yapılması lazım. Bizler korkuyoruz namazdayken camimiz bir gün başımıza her an yıkılabilir\" dedi.

Caminin çok eksiğinin olduğunu ve bu eksikliğin tamamlanması için yetkililerin destek vermesiyle camilerini onarabileceklerini belirten Muhtar Koşmaz, maddi durumlarının olmadığını ve bu yüzden camilerini tamir edemedikleri için çok üzgün olduğunu kaydetti.


Köylüler, İlçe Müftülüğü`ne müracaatta bulunmalarına rağmen bu konuda hiç bir şeyin yapılmadığını kaydettiler. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir