• DOLAR 32.554
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2425.598
  • ...
Lenin`in Yahudi Olduğu Kesinleşti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Moskova`daki Devlet Tarih Müzesi`nde sergiye çıkarılan belgeler arasında Lenin`in ablası Anna Ulyanova tarafından 1932 yılında Lenin`in halefi Josef Stalin`e yazılan, büyük babalarının (annelerinin babası) 18. ve 19. yüzyıl Rusyası`ndaki Yahudi karşıtı "Yerleşim Sınırlandırması" politikasından kurtulmak ve daha yüksek eğitim hakkını elde edebilmek için Hıristiyanlığa geçen Ukraynalı bir Yahudi olduğunu belirten mektup da yer alıyor.

Mektupta, "Yoksul bir Yahudi ailesinden gelen büyük babamızın vaftiz sertifikasına göre babası (Ukrayna`nın batısındaki bir kent olan) Jitomir`de yaşayan Moses Blank adında biri. Vladimir İlyiç Yahudiler hakkında her zaman iyi düşündü. Benim daha önce de kuşkulandığım kökenimizi, o (Lenin) sağken bilemememizden dolayı son derece üzgünüm" ifadelerine yer verildi.

Stalin`den Lenin döneminde başlatılan Yahudi düşmanı akımlarla mücadele etme çalışmalarını sürdürmesini isteyen Ulyanova, "Son yıllarda Yahudi karşıtlığının komünistler arasında bile yeniden güçlenerek arttığını duyuyorum. Bu gerçeği kitlelerden saklamak yanlış olur" ifadelerini kullanıyor.

Çarlık Rusya`sı döneminde Yahudilerin büyük çoğunluğuna, "Yerleşim Sınırlandırması" adı verilen program çerçevesinde günümüzde Litvanya, Belarus, Polonya, Moldova, Ukrayna ve batı Rusya`nın bir bölümünü oluşturan bölgede yaşama izni veriliyordu.

Dönemin Rus yönetimine karşı mücadele başlatan Bolşeviklere çok sayıda Yahudi de destek vermiş, Bolşeviklerin 1917 yılında iktidara gelmesinin ardından Komünist Parti üst düzey yönetiminde de çok sayıda Yahudi yer almıştı. Komünist Parti`nin en tanınmış Yahudi kökenli üyelerinden biri ise gerçek adı Brontstein olan Leon Troçki`ydi.

Ancak, 1870 yılında doğan Lenin kendisini Rus olarak ifade etmişti.

Lenin`in resmi biyografisi yeğeni Olga Ulyanova tarafından yazılmış ve biyografide ailenin Rus, Alman ve İsveç kökeni olduğu kaydedilmişti.

Lenin döneminde başlatılan Yahudi kültürünün geliştirilmesi çalışmaları, Stalin`in Komünistler arasındaki Yahudileri temizlediği ve tüm Sovyet Yahudilerini Çin sınırındaki bir bölgeye yerleştirme planını devreye soktuğu 1930`lu yılların başına kadar sürmüştü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir