• DOLAR 32.563
  • EURO 34.862
  • ALTIN 2418.351
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;

VAN OLAY GAZETESİ: Van Sağlığına Kavuşuyor
Geçtiğimiz yıl Van`da ve ilçelerinde etkili olan depremlerden sonra hastanelerde oluşan doktor açığının kapatılması amacıyla 46. dönem atamalarında Van`a ataması çıkan doktorların büyük çoğunluğu görevlerine başlarken, gelmeyen doktorlardan dolayı bazı köylerde aile hekimi bulunmuyor.

Filistinlilerden Van`a Okul
Filistin Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf, Van`da bir okul yaptırmak için gerekli görüşmeleri yapmak üzere dün Van Valisi Münir Karaloğlu`nu ziyaret etti.

6 PKK`lı Yakalandı
Doğubayazıt-Iğdır karayolu Dört Yol Kavşağı mevkiinde eylem hazırlığında olduğu iddia edilen 6 PKK mensubu yakalandı.

Van Tekstil Kent Projesi`ne Yoğun İlgi
Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, altyapı ihalesi tamamlanan Van Tekstil Kent`te yatırım yapmak isteyen İstanbul merkezli 6 büyük tekstil firmasının yer talebinde bulunduğunu söyledi.

BÖLGE: Defterdarlık Çalışanlarının Konteynır Tepkisi
Büro Emekçileri Sendikası (BES) Van Şubesi üyeleri, 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde meydana gelen deprem felaketlerinin üzerinden yaklaşık 1 yıl geçmesine rağmen kendilerine yeni bir bina tahsis edilmemesine tepki gösterdi.

GAZETE VAN: Van`a Kara Ulaştırma Bölge Müdürlüğü Kurulması Talebi
Türkiye Şoförler Federasyonu Başkanvekili ve Van Şoförler Odası Başkanı Faruk Alpaslan, Van`a Kara Ulaştırma Bölge Müdürlüğü`nün kurulması için Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Kara Ulaştırma Genel Müdürlüğü`ne müracaatta bulunduklarını belirtti.

VAN HAVADİS: YYÜ`den Unculara Destek
Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, senato üyeleri ve bazı akademisyenler ile birlikte, un sanayicilerinin sorunları ve çözümlerine ilişkin toplantıya katıldı.

VAN SESİ: 70`den Fazla Pipo Gün Yüzüne Çıkarıldı
İstanbul Üniversitesi (İÜ) Edebiyat Fakültesi Van Bölgesi Tarih ve Arkeoloji Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erkan Konyar başkanlığında sürdürülen kazı çalışmalarında, 17. ve 18. yüz yıla ait pipolar gün yüzüne çıkartıldı. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir