• DOLAR 32.571
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2424.157
  • ...
Cunta Mahkemesine tokat gibi cevap SİZLER FİRAVUNUN ASKERLERİSİNİZ!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ENES DURMAZ- DOĞRUHABER

Zalim darbeci Sisi cuntasının mahkemelerinde konuşan tutuklu İhvan-ı Müslimin üyesi erkek ve kadınlar adeta tarih yazıyorlar. Erkekler bir yanda bu çağın Hüseyinleri, Hamzaları, Ömerleri olurken kadınlar aynı şekilde bu çağın Zeynepleri, Meryemleri, Haticeleri, Asiyeleri oluyorlar adeta… Cuntanın sergilediği tiyatroya tüm dünya sessiz kalırken onlar çağın firavunlarına karşı duruşları ve sözleriyle tokat gibi cevaplar veriyorlar. Geçtiğimiz gün cuntanın kurduğu mahkeme salonunda çekilen görüntülerde darbeciler tarafından tutuklanıp yargılanan Mısırlı bir kadın zorbalardan adeta hesap sordu. Görüntülerden ismi öğrenilemeyen Mısırlı kadın mahkemeye yönelik şu sözleri serf etti; “Sizler Firavunların askerlerisiniz. Allah firavunu helak edince beraberinde askerlerini de helak etti. Siz bugün bütün rütbelerinizle firavunun askerlerisiniz.” dedi.

“BİZLER ALLAH'A HAMDOLSUN HEM DÜNYADA HEM AHİRETTE KAZANACAĞIZ”

Cunta mahkemesine bu zulmün hesabının Mahkeme-i Kübra’da sorulacağını hatırlatan Mısırlı kadın, “Bu gördüğünüz mahkeme bir gün tekrarlanacak. O gün hepimiz bugün gibi hazır olacağız. Sadece yerlerimiz değişecek. Güçlü olanla zayıf olanın yeri değişecek. Bugün siz hem dünyayı hem de ahireti kaybettiniz. Bizler Allah'a hamdolsun hem dünyada hem ahirette kazanacağız. Sizler liderlere kulluk ederek dünyayı kaybettiniz. Allah'a hamdolsun bizler hem dünyayı hem ahireti kazandık. Sizlerin karşısında tek tek duracağız.” İfadelerini kullandı.

sizler firavunun askerleriniz 

“RABBİMİZ ONLARDAN İNTİKAMIMIZI DEFALARCA AL”

“Sizler Firavunların askerlerisiniz.” diye konuşan Mısırlı kadın son olarak tarihe not düşecek şu sözleri sarf etti: “Allah firavunu helak edince beraberinde askerlerini de helak etti. Siz bugün bütün rütbelerinizle firavunun askerlerisiniz. İnşallah sırat üzerinde yan yana duracağız. Ve sizlerden tek tek soracağız. Her yaptığınız zulüm anının, bizleri ailemizden ayırdığınız anların hesabını. Çocukları için yas tutan ve de ciğeri yanan her baba için sizden tek tek soracağız. Ve diyeceğiz ki; Rabbimiz onlardan intikamımı defalarca al. Ta ki gönlümüz ferah oluncaya dek. Bugünleri hem dünyada hem de ahirette göreceksiniz. Sizler nasıl acı çektiyseniz, onlar da sizin çektiğiniz acıyı çekecekler. Allah'tan istiyorsunuz onların istemediğini. Bizler ahireti istiyoruz sizler ise dünyayı istiyorsunuz. Hem dünyanızı hem ahiretinizi sattınız. Bizler hem dünyada hem ahirette kazananlardan olacağız. Allah'ın ayetlerini göreceksiniz. İyi bakın ve görün sizden öncekiler nasıl öldüler. Sonuçları nasıl oldu. Bakın dünyaya ve de zevaline, size kimsenin faydası olmayacak. Kıyamet gününde size ne Sisi'nin ne de Hüsnü Mübarek'in bir faydası olmayacak!"

İDAM EDİLEN GENCİN MAHKEMEDEKİ SÖZLERİ VAHŞETİ GÖZLER ÖNÜNE SERDİ

Mısır'da Başsavcı Hişam Berekat'a düzenlenen bombalı saldırıdan sorumlu olduğu iddiasıyla idama mahkûm edilen 9 kişinin idamları geçtiğimiz günlerde tüm dünyanın gözleri önünde infaz edildi. İdam edilen isimlerden olan Mahmud el Ahmedi'nin mahkeme salonunda söylediği son sözleri ise cunta zindanlarında yaşanan vahşeti ortaya serdi.

"BİZE MISIR'A 20 YIL YETECEK KADAR ELEKTRİK VERDİLER"

Mahkeme salonunda "Suçunu itiraf ettin" diyen cunta hâkimine, zindanlarda yaşadıkları ağır işkenceleri anlatan Ahmedi, "Bana elektrikli işkence cihazı ver, sana 20 kişiye Enver Sedat'ı öldürdüğünü itiraf ettireyim. Bize Mısır'a 20 yıl yetecek kadar elektrik verdiler" dedi.

BU FOTOĞRAF HAFIZALARA KAZINMIŞTI

İdam edilenlerden biri de, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) en yüksek icra heyeti olarak bilinen Rehberlik Ofisi üyesi Muhammed Taha Vehdan'ın oğlu Ahmed Taha Vehdan... Ahmed Vahden, darbe mahkemelerinde eşinin kendisine yeni doğan ve hiç görmediği çocuğunun diş çıkarmasını salonda gösterdiği anlarla akıllara kazınmıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir