• DOLAR 32.362
  • EURO 35.346
  • ALTIN 2323.061
  • ...
Almanya`da `Kayıp` İlanı Kampanyası Sürüyormuş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Almanya İçişleri Bakanlığı`nın tartışmalı `Kayıp` afiş kampanyasının durdurulmadığı ortaya çıktı. Köln şehrinde `Küçük İstanbul` olarak bilenen Keup caddesinde kampanyanın el ilanları dağıtıldı. Yetkililer, İslamofobik afişlerin asılmasının ertelendiğini fakat gazete, dergi ve internet ortamında ilan ve kartpostal kampanyasının devam etttiğini açıkladı.

Almanya İçişleri Bakanlığı`nın, radikalleştiğinden şüphelenilen Müslümanların afişlerinin yayınlanmasını içeren `Kayıp` (Vermisst) afiş kampanyasının, "sokak bölümü" yani hazırlanan pankartların sokaklara asılması ertelendi. Fakat gazete, dergi ve internet ortamında ilanlar ve kartpostal aksiyonunun tüm hızıyla sürdürüldüğü ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde kimliği belirsiz iki kişinin söz konusu el afişlerini, Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü tarafından 2004 yılında bombalanan Köln`deki Keup Caddesi`nde dağıtması büyük yankı uyandırdı.

Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Jürgen Roters (SPD), kampanyaya karşı olduğunu vurgulayarak, kendilerine danışılmadan Keupstarsse`de el ilanlarının dağıtıldığını, bunu anlayışla karşılayamayacağını vurguladı. Kampanyayı eleştiren Roters, sadece sokaklara afişlerin asılmasının ertelenmesinin yetmeyeceğini vurguladı, kampanyanın tamamen durdurulmasını istedi.

Erteleme açıklamasından sonra en çok şaşırtan olay ise Köln`de, Türk esnafın yoğunluğu nedeniyle "Küçük İstanbul" diye bilinen Keupstrasse caddesinde yaşandı. Caddeye gelen biri erkek, diğeri kadın iki kişi, caddedeki dükkanlara Türkçe, Almanca ve Arapça hazırlanmış `Kayıp` afişleri dağıttı. Irkçı terör örgütü NSU tarafından 2004 yılında bombalanan ve bir kısmı ağır 22 kişinin yaralandığı Keupstrasse`nin bu sembolik yönleri de düşünüldüğünde, kimlerin, neden böyle bir girişime başvurdukları merak konusu olmuştu. Keupstrasse`deki esnafa dağıtılan afişler kartpostal şeklindeki afişlerden oluşuyor.

Keupstrasse`deki bir Türk kahvehanesinde çalışan Recep Canbek, tanımadıkları birinin gelip, üç dilde hazırlanmış kartpostal şeklindeki afişleri bırakıp gittiğini bildirdi. Alınan bilgilere göre, görünüşlerinden Alman oldukları sanılan söz konusu iki kişi kartpostal afişleri caddedeki tüm esnaflara dağıtmaya çalışırken, esnafın bir kısmı afişleri reddetti, bir kısmı ise bunları çöpe attı. Esnafın, `orta yaşlı ve çok kibar` olduklarını bildirdiği iki kişinin kimler olduğu gizemini koruyor. Görgü tanıkları, afişleri dağıtan söz konusu iki kişiyi daha önce hiç görmediklerinin altını çiziyor.

Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Jürgen Roters, afiş kampanyası kapsamında Köln`deki Keupstrasse caddesinde kartpostalların dağıtılmasına karşı çıktığını açıkladı. Konuyla ilgili Köln Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi`nden yapılana açıklamada, Başkan Roters`in Diyanet İşleri Türk İslam Birliği yetkilileriyle telefonla görüşüp konuyla ilgili görüşünü aktardığı belirtildi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir