• DOLAR 32.583
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2507.36
  • ...
`Bu Düşmanlık Peygamberimize Zarar Vermez`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "İslam düşmanlarının islama dönük düşmanlıkları sünnete ve peygamberimize zarar vermez, ama müslümanların davranışlarının yanlış olması müslümanlara zarar verir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile Suudi Arabistan Din İşleri ve Evkaf Bakanı Salih Bin Abdulaziz, Başbakanlık merkez binada biraraya geldi.

İkilinin gündeminde Müslümanların tepkisine neden olan afiş kampanyası, Hazreti Muhammed`e hakaret eden film ve karikatür vardı.

Bozdağ, "İslam düşmanlarının islama dönük düşmanlıkları sünnete ve peygamberimize zarar vermez çünkü bu düşmalıkların zarar verme kabiliyeti ve yeteneği yoktur. Ama müslümanların davranışlarının yanlış olması islam ile uygun olmayan bir takım şeyler yapmaları esas o müslümanlara zarar verir." dedi.

Bozdağ, batılı ülkelerin islamofobiaya karşı ortak tavır geliştirmelerinin önemine de değindi.

Bekir Bozdağ, "Hem Amerika`da, hem Avrupa`da, hem başkaca ülkelerde islamafobia karşısında yönetimlerin ortak tavır geliştirmelerinde fayda vardır. Çünkü bugün islam karşısında ülkeler ortak tavır geliştirmezlerse yarın ortaya çıkacak durumlar karşısında daha zor durumda kalabilirler." dedi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir