• DOLAR 32.567
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2491.533
  • ...
Filistinlilerden Van`a Okul
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Daha önce Ankara`da Mahmut Abbas`ın eşi Emine Abbas ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın eşi Emine Erdoğan`ın düzenlemiş olduğu yemekte toplanan yardımlardan Van`da bir okul yapılması kararlaştırılmıştı. Filistin Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf, bu münasebetle bugün Van Valisi Münir Karaloğlu`nu ziyaret etti.
 
Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Vali Karaloğlu, büyükelçi Maruf`un ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye halkının Filistin`i karşılıksız sevdiğini söyleyen Karaloğlu, "Depremden sonra gördük ki, Filistin halkı da Türk halkını karşılıksız seviyor ve elindeki imkânlarla depremzedelere yardımcı olmaya çalışıyor. 2012 Nisan ayı içerisinde Ankara`da, Filistin devlet başkanı Mahmut Abbas`ın eşleri Emine Abbas ile sayın başbakanımız Recep Tayip Erdoğan`ın eşi Emine Erdoğan`ın ortaklaşa düzenlediği yardım gecesinde elde ettikleri gelirle Van`da bir okul yapmak istediler. Kendileriyle, okulun detaylarını konuşacağız. Sayın Maruf`a bugünkü Van ziyareti için teşekkür ediyorum. Bu ziyaretin, inşallah Filistin ile Türk halkı arasında var olan dostluk ilişkilerine katkı sunmasını temenni ediyorum" dedi.
 
"Bu Güzelliğin Karşılığını Nasıl Vereceğimizi Düşünüyorduk"
Filistin ile Türkiye arasında mümtaz bir alakanın olduğunu söyleyen Maruf, Filistinliler olarak Türkiye`de kendilerini evlerinde hissettiklerini kaydetti. Maruf, "Türkiye, Filistin halkının ve meselesine çok büyük katkılarda bulunmuştur. Sultan Abdülhamit Han`dan bugüne kadar büyük bir destek vermişlerdir. Türkiye hükümeti çok güçlü bir şekilde bize yardımcı oluyor. Hem ekonomik olarak hem de siyasi olarak bize yardım ediyor. Aynı zamanda Türkiye halkı da bize yardımcı oluyor. Biz, her zaman bu güzelliğin karşılığını nasıl vereceğiz düşünüyoruz. Van`da yaşanan depremden sonra biz, bir akşam yemeği hazırladık, depremde zarar görenler ne yapabiliriz diye. Bir hayır yemeği verdik. Başarılı bir yemek oldu. İş adamları, parlamenterler, üst tabaka insanlar katıldı. Sadece Türkiye`de değil; Filistin`in çeşitli yerlerinde yardım topladık. Bunun için, bir okulun yapılması için buradayım. Burada milli eğitim bakanlığı ile anlaştık. Burada bir Filistin Okulu olacak. Bir daha sayın valimize bizi karşıladığı için teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
 
Büyükelçi Maruf, daha sonra Vali Karaloğlu`na üzerinde İsra Suresi`nin ilk ayetlerinin yazılı olduğu Kubbetü`s Sahra fotoğraflı plaket hediye ederken Vali Karaloğlu da büyükelçiye motifli vazo hediye etti. (Fırat Arslan - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir