• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2505.159
  • ...
TEM`de `Yaya Trafik Polisi` Uygulaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

STANBUL - Dudullu Kavşağı ile Bayrampaşa Hal Yolu arasında ikişerli gruplar halinde görev yapan polislerin en büyük sıkıntısı ise yemek ve tuvalet ihtiyaçlarını giderecek yer bulamamaları.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, TEM Otoyolu’nda özellikle trafiğin yoğun olduğu saatlerde yaşanan emniyet şeridi ihlallerinin önüne geçmek için yeni bir uygulama başlattı. TEM Otoyolu’nun Anadolu yakasında Dudullu Kavşağı ile Avrupa yakasında da Bayrampaşa Hal Yolu ayırımı arasında ‘yaya trafik polisi’ uygulamasına geçildi. Yaya görev yapacak olan 180 trafik polisi, ikişerli gruplar halinde şerit ihlallerinin en fazla yapıldığı yerlere yerleştirildi. Yaya trafik polisleri, sabah 07.00-12.00 akşam da 15.00-20.00 saatleri arasında görev yapacak. Bütün polislerin görev yerlerine bırakılmasının ise yaklaşık 2 saat sürdüğü belirtildi.

POLİSLERİN NE YEMEK NE DE TUVALET İHTİYACINI GİDERECEĞİ YER VAR

Yaklaşık 5 saat süreyle TEM Otoyolu’nda yaya olarak görev yapan polisler büyük sıkıntı yaşıyor. Görev yerlerine gelirken yiyecek ve içeceklerini yanında getiren polisler, özellikle tuvalet ihtiyacını giderecek yer bulamıyor. Bu sıkıntıların yanında trafik polisleri, emniyet şeridi ihlali yapan, alkollü ve aşırı hızlı sürücüler sebebiyle hayati tehlikeler de atlatıyor. Pilot olarak başlatılan uygulamanın bu çalışma koşulları altında devam edip etmeyeceği ise merak konusu. Özellikle soğuk ve yağmurlu havalarda yaya trafik polislerinin daha büyük sıkıntı yaşayacağı belirtiliyor.

EMNİYET ŞERİDİ İHLALİNE TEPKİ ÇOK, UYAN YOK

TEM Otoyolu’ndaki yaya trafik polisi uygulamasını bazı sürücüler yerinde buldu. Emniyet şeridinin gereksiz kullanılmasına tepki gösteren vatandaşlar, bir şekilde bu ihlallerin önüne geçilmesi gerektiğini dile getirdi. Ancak emniyet kaynaklarından alınan bilgiler, sürücülerin emniyet şeridi kuralına çok da uymadığını gösterdi. Emniyet verilerine göre sadece son bir haftada 4 bin 500 sürücüye emniyet şeridi ihlali sebebiyle ceza kesildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir