• DOLAR 32.598
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2509.459
  • ...

VAN - Van Gölünde yaşayan tek balık türü olan Van Balığı`nın (İnci Kefali) avlanma yasağının son bulmasıyla kentteki balıkçılar da tezgâhlarını açarak yeni sezona açtı.

 

\"Van Balığı Günlük Geliyor\"
İlke Haber Ajansı`na Konuşan Vanlı balıkçılardan Sedat Seyhan, yaklaşık olarak 15 yıldır balıkçılıkla uğraştığını belirterek, \"Bu yıl da sezonu açtık. İşler yavaş yavaş açılıyor biliyorsunuz balık kışın daha çok tüketiliyor. Zaten Trabzon henüz sezonu açmadığı için bizde fazla çeşit yok. Şuan Van Balığı yani İnci kefali ile hamsi bulunuyor. Van balığı tazedir ve günlük geliyor. Hamsi ise bize Karadeniz bölgesinde şoklu geliyor.\" dedi.

 

\"İşlerimiz 15-20 Güne Kadar Açılır\"
İşlerin 15-20 gün sonra açılacağını hatırlatan balıkçı Sedat Seyhan, \"İşlerimiz 15-20 güne kadar açılır bu süre zarfında Trabzon`da sezonu açar ve diğer balık çeşitleri de gelmeye başlar. Genelde Van balığı ve hamsi başta olmak üzere Palamut, istavrit, Alabalık, gibi balık çeşitlerini satıyoruz.\" ifadelerini kullandı.

 

\"Neden Bizim Bir Balıkçılar Çarşımız Olmasın\"
Balıkçı Seyhan, yer sıkıntısı yaşadıklarını hatırlatarak, \"Diğer illere baktığımızda birçok iş alanının çarşısı olduğunu Van`da da Peynirciler Çarşısı, Alçekiç Pasajı, elektronik türleri veya telefon çeşitlerinin bulunduğu Japon Pasajı gibi yerler var. Halk da bunları bildiği için oralara gidiyor Ancak, ilimizde balık sektörü iyi bir yerde olmasına rağmen balıkçılar çarşısı yoktur. Bizler sizin aracılığınızla yetkililerden böyle bir çarşı talebinde de bulunuyoruz. Aşağıda El Emeği Çarşısı var bizler için yapıldı. Ancak belediye orayı bayanlara verdi. Bizler şu an ortada kaldık. Onun için bizim de böyle bir talebimiz var.\" diye konuştu.

 

Ayrıca Seyhan, \"Van Balığını kendilerinin avlamadıklarını, teknecilerin avlayarak toptancılara sattıklarını ve kendilerinin de toptancılardan günlük olarak aldıklarını belirtti. (Murat Dalgın - İLKHA)