• DOLAR 32.433
  • EURO 34.468
  • ALTIN 2486.446
  • ...
`Kur`an-ı Kerim Topluma Nüfuz Etse Birçok Mesele Çözülür`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Kur`an Kursları hakkında İlke Haber Ajansı`na açıklamalarda bulunan Mersin İl Müftüsü Ali Melek, Kur`an-ı Kerim`in topluma nüfuz etmesi halinde birçok sorunun kendiliğinden hal olacağını ifade etti.

Müftü Melek, "Müslüman olarak, bize gönderilen bu yüce kitabımızı öğrenme, anlama ve öğrendiğimiz ilahi mesajları hayatımızda uygulamak yüce Rabbimizin bizden istediğidir. Toplumun her kademesindeki Müslüman`ın kendi kitabını öğrenmesini, anlamasını, yaşamasını arzu ediyoruz" dedi.

Gelen Öğrencilerimize Yardımcı Olacağız
Her mahallede bir Kur`an Kursu`nun olmasını arzu ettiklerini belirten Melek, "Okullarda Kur`an-ı Kerim derslerinin verilmesi, bizim sorumluluğumuzu biraz daha artırmıştır. Okullarda Kur`an-ı Kerim dersi gören çocuklar camilerden takviye ders isteyebilirler. Öğrenciler Kur`an-ı Kerim öğrenmeye geldiklerinde hem camii görevlisi hem de Kur`an-ı Kerim öğreticisinden ders almayı isteyecektir. Bize gelen bir talep olursa yardımcı olacağımızı belirtmek istiyorum" dedi.

Mersin`de 191 Kur`an Kursu Var
Mersin il genelinde 191 Kur`an-ı Kerim Kursu`nun var olduğunu açıklayan Melek, "Bu kurslar faal olarak hizmete açıktır. Kur`an-ı Kerim kurslarının açılmadığı yerler arasında il merkezi, ilçeler, köylerimiz ve beldelerimiz var. Kur`an-ı Kerim kurslarımız vatandaşların hayrı hizmetleri doğrultusunda ortaya çıkmaktadır" diye konuştu.

Müftülüğün Yeni Sisteme Katkısı
Melek, "Okullarda Kur`an-ı Kerim`in öğretilmesi noktasında Milli Eğitim Bakanlığımızın çalışmaları devam ediyor. Okullardaki seçmeli ders oranı nedir ne değildir onu bilemiyoruz. Ama bizim kendi personelimiz içerisinde ilahiyat üniversitesi veya ilahiyat önlisans veya farklı fakülteler bitirmiş imam-hatip mezunu petegojik fermansyona sahip arkadaşlarımız var. Zannediyorum Bakanlık öğretmenlik eksikliğini duyduğu zaman Diyanet İşleri Başkanlığı ile yapılacak olan bir görüşmenin neticesinde böyle bir talep olduğu takdirde biz bu arkadaşlarımızı bu anlamda oralara da görevlendirebiliriz. Gelen talep doğrultusunda karşılayabiliriz" dedi.

Kur`an-ı Kerim`i Öğrenmeliyiz
"Biz Müslüman`ız, yüce kitabımız Kur`an-ı Kerimi bilmemiz, öğrenmemiz gerekiyor" diyen Melek, "Öğrenmemiş vatandaşlarımızın da öğrenmeleri gerekmektedir. Kur`an-ı Kerim`i anlamak için yazılmış olan Kur`an-ı Kerim meallerimiz ve tefsirlerinden de istifade ederek, Kur`an-ı Kerim anlamamız gerekmektedir. Çünkü bizim hem anlamamız hem de yaşamamız için Yüce Rabbimiz bizi sorumlu tutmuş. Mahallelerde açılmış olan Kur`an-ı Kerim kurslarını bu anlamada bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Öğrenmek isteyenlerin biran önce oralara gitmesini gerekmektedir" şeklinde konuştu.
(Osman Öksüz-İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir