• DOLAR 32.558
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2429.766
  • ...
Kuran`ı Anlama Ödülü Sahiplerini Buldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Kuran`ı Anlama Platformu tarafından düzenlenen bilgi yarışması sınavında Batman`dan dereceye girenlere Eğitim Bir Sen Şube Başkanı M. Şafi Özperk tarafından ödülleri verildi.

 

Kuran`ı Anlama Platformu tarafından bu yıl üncüsü düzenlenen sınav Türkiye genelinde 24 il`in katılımıyla gerçekleştirildi. Batman`dan 49 kişi sınava katılırken, 98 doğruyla Yusuf Sütşurup birinci, 97 doğruyla Nusret Kahraman ikinci, 92 doğruyla Mahfuz Kendal üçüncülüğü kazanarak dereceye girdiler.

 

Kuran`ı Anlama Platformu`nun Batman`daki temsilcisi olarak Eğitim Bir-Sen`in böyle hayırlı bir işte görev aldığından duyduğu memnuniyeti dile getiren M. Şafi Özperk, sınavın Türkiye genelinde 3. defadır yapıldığını belirtti.

 

Özperk, "Yılda bir kez Nisan ayında, kutlu doğum etkinliklerine denk gelecek şekilde düzenlenen bu sınav; insanlarımızın, Müslümanların daha çok Kur`an-ı Kerim`i öğrenme ve anlamalarına yönelik yapılan yazılı bir sınavdır. Batman`da da üç arkadaşımız dereceye girdiler. Kur`an-ı Anlama Platformu bu arkadaşlarımıza bir ödül ortaya koydu. Birinci kardeşimize bin TL, ikinci olan kardeşimize 750 TL ve üçüncü olan kardeşimize 500 TL ödül verdi. Biz de Batman Eğitim Bir-Sen Şubesi olarak bu kardeşlerimizin onurlandırmak ve hatıra olarak kendilerine bir plaket takdim ettik. Umuyoruz ve diliyoruz bu tip güzel çalışmalar, hayırlı çalışmalar devam eder." şeklinde konuştu.

 

Sınavda Batman`dan birinci olan Yusuf Sütşurup sevinç ve duygularını paylaşarak; "Sınavı düzenleyenlerden ve bu etkinliği tertipleyenlerden Allah razı olsun. Peygamber efendimizin deyimiyle İslam`da güzel bir çığır açtılar. Allah yaptıklarının karşılığını kat kat versin. Rabbimden dileğim Kuran`ı anlamayı ve yaşamayı hepimize nasip etsin." dedi.
M. Salih Özcan - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir