• DOLAR 32.59
  • EURO 34.723
  • ALTIN 2508.763
  • ...
İmam Hatip Liseleri Sabote Edilmeye Çalışılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis İmam Hatip Lisesi`nde sabah okulun başlamasıyla birlikte henüz kimliği belirlemeyen ve yetişkin olduğu öne sürülen bir kişi, okulu arayarak bomba ihbarında bulundu.

 

İhbar üzerine harekete geçen okul yöneticileri soğukkanlı bir şekilde okulda bulunan yüzlerce öğrenciyi dışarı çıkararak öğrencilerin emniyetini sağlamaya çalıştı.

 

Okul idaresinin haber vermesiyle, emniyet ekipleri ile sağlık ve yangın söndürme ekipleri okula sevk edildi. Didik didik arama yapılan okulda herhangi bir patlayıcının izine rastlanmadı. Okulda bir süreliğine öğrenciler arasında korku ve tedirginlik yaşandı. Haberi alan öğrenci velileri de aynı korkuyu yaşadı.Okulda patlayıcı maddeye rastlanmaması okul idarecilerini, öğrenci ve velileri bir nebzede olsa rahatlattı.

 

Bomba ihbarı üzerine okula gelen Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, okul müdürü Musa Turşak`la müdür odasında durum değerlendirmesi yaptıktan sonra öğretmenler odasına geçerek öğretmenlerle de kısa bir toplantı yaptı.

 

Toplantıdan sonra açıklamada bulunan Korkmaz, ihbar üzerine okula geldiğini güvenlik ekipleri tarafında yapılan çalışma neticesinde ihbarın asılsız olduğunu ifade ederek \"Bizim için öğrenci ve eğiticilerimizin güvenliği ön plandadır yapılacak tüm ihbarları değerlendiriyoruz. İhbarı yapan şahsın tespiti için emniyet çalışma başlattı.\" dedi.

 

İmam Hatip Lisesi Müdürü Turşak ise, öğrenci ve personellerinin can güvenliği için yapılan tüm ihbarları değerlendirdiklerini ifade etti.
Turşak, \"Bu yapılanlar gösteriyor ki 28 Şubat süreciyle eğitimde yapılan çifte standart zulmünün ortadan kalkması, imam hatiplerin orta kısımlarının açılmasıyla tekrar bu okullar, rağbet görüp kayıtlarda patlama olunca bunu hazmedemeyen çevreler imam hatibe olan rağbeti azaltmak öğrenci ve velileri tedirgin etmek için bu yolla okulu sabote etmeye çalışarak okulun imajına leke düşürmeye çalışmaktadırlar.\"şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir