• DOLAR 32.512
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2436.287
  • ...
Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı`ndan Seminer
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Doğu ve Güneydoğu`da özellikle hemen hemen her gün toplumsal olayların olmasından dolayı adli işlemler giderek yoğunlaşıyor. Bununla birlikte Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı adli işlemlerle ilgili emniyet ve Jandarma adli personellerine bir seminer düzenledi. Seminer de ilçe de bulunan Jandarma ve Emniyet adli kolluk ve amir ve görevlileri bilgilendirildi. Cizre Cumhuriyet Başsavcılığının organize ettiği \"Etkin, Adil ve Hızlı Bir Soruşturma İçin İzlenecek Usul ve Esaslara Dair Bilgilendirme Semineri\" Cizre Öğretmen Evi`nde yapıldı.

Seminere, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Varol, Cumhuriyet Savcıları Hakan Almalı, Mehmet Erten, Musa Kasımoğlu, Taner Şen, Cizre İlçe Jandarma Komutanı Hikmet Uz, Cizre İlçe Emniyet Müdürü Ercan İçli, Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü adli kolluk amir ve görevlileri ile Cizre İlçe Jandarma Komutanlığı adli kolluk amir ve görevlileri katıldı.

Seminerde soruşturmaların insan haklarına, temel hak ve özgürlüklere dikkat edilmek suretiyle yapılması; adil, etkin ve hızlı bir soruşturma yapılmasının önemi ve unsurları işlendi.

Ayrıca etkin ve adil aynı zamanda hızlı bir soruşturma yapılmasının temini için izlenecek usuller Cumhuriyet Savcıları tarafından hazırlanan sunumlarda anlatıldı. İlçe`de terör hadiselerinin sıkça yaşandığı bir bölgede olmasına karşın Hukuk Devleti olmanın gereği olarak her türlü suç ile yasaların ve evrensel hukukun çizdiği sınırlar içerisinde mücadele edilmesi gerektiği, soruşturmalarında bu perspektiften hareketle yürütülmesi gerektiği vurgulandı. (Abit Dündar -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir