• DOLAR 32.592
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2497.805
  • ...
Yalman`dan `Balyozcuları` Üzecek Açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Balyoz Darbe Planı davasınının sonuçlanmasından sonra, davanın sanıkları ve davayı eleştirenlerin gündeme getirdiği "Aytaç Yalman neden dinlenmedi?" sorusuna cevap olabilecek önemli bir gelişme yaşandı.

Aytaç Yalman, kamuoyunda darbeyi önleyen kişi olarak sadece Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök`ün gösterilmesinden rahatsız olduğunu belirten bir eylemde bulundu. Yalman, Özkök`ün tek başına darbeyi önleyemeyeceğini, kendisinin de bu süreçte aktif bir şekilde yer aldığını ima eden açıklamalarda bulundu.

Akşam Gazetesi`nden İsmail Küçükkaya`ya açıklamalarda bulunan Aytaç Yalman, Küçükkaya`nın bir televizyon kanalında "darbeyi önleyen Özkök olarak görünüyor" şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi. Yalman, telefonla aradığı Küçükkaya`ya "neden benim de adımı anmadın?" diye sordu.

Aytaç Yalman`ın kendisini aradığını belirten Küçükkaya, Yalmanla aralarında geçen diyaloğu şöyle anlattı:

"NEDEN BENİ DE SÖYLEMEDİN?"

"Aytaç Yalman telefonu aldı, `Sana sitem etmek için arıyorum` dedi ve ekledi: `Biraz önce seni NTV`de izledim. Hilmi Özkök için darbeyi önleyen kişi ifadesini kullandın. Aytaç Yalman`ın rolü ne, diye soruldu. Hiçbir şey söylemedin, geçiştirdin.`
Bu sözler üzerine şaşırdım, gerçekten çok ilginç bir durumdu. Sezgilerim, bunun ardından tarihi bir açıklamanın geleceğini söylüyordu. Küçük bir düzeltme yaptım. Televizyonda `Varsa bir darbe girişimi, Hilmi Özkök`ün önlediğini anlıyorum` demiştim.
Kendisine `Televizyonda ne söylememi beklemiştiniz?` diye sordum.
Şöyle yanıt verdi: `Diyebilirdin ki; iddianameye göre darbeyi önleyen kişi, Aytaç Yalman`dır. Bunu söylemen yeterliydi. Tek bir cümle...`
Sonra Yalman`a televizyonda o soruyu neden yanıtsız bıraktığımı anlattım.
Çünkü bir gazeteci olarak olup bitene ve söylenenlere bakıldığı zaman Hilmi Özkök`ün buradaki rolünün açık olduğunu, buna karşılık Aytaç Yalman`ın pozisyonunun tam anlaşılmadığını düşünüyorum. Benim için bu telefona kadar da hala net değildi.
Bunları konuştuktan sonra Paşa`ya sordum: `Darbe girişimini gerçekten siz mi önlediniz?`
İşte yanıtı:
`Bilmem, Türk Ordusu tek kişi değildir. Tek Genelkurmay Başkanı da değildir. Ucuz kahramanlık kimseye yakışmaz. Türk Ordusu demek Kara Kuvvetleri Komutanlığı demektir. Hilmi Paşa`nın kaç tane tankı tüfeği vardı?`
Tekrar ettim; `Darbe girişimini siz mi önlediniz?`
`Ben öyle demiyorum, iddianame öyle diyor` diye cevap verdi.
Aramızdaki diyalog şöyle sürdü:
-İddianame tam ne diyor?
`Darbeyi Aytaç Yalman önlemiştir` diyor."


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir