• DOLAR 32.315
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2307.142
  • ...
`Meşal`in Kararı Derinlemesine Düşünülerek Alınmış Bir Karar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) uluslararası ilişkiler sorumlusu Usame Hamdan, Halid Meşal`in Siyasi Birim Başkanlığı görevine yeniden aday olmama kararının Filistin davası ve hareketin durumu üzerinde derinlemesine düşünülerek alınmış bir karar olduğunu söyledi.

Halid Meşal`in Hamas liderliğini hareket içi anlaşmazlıklar nedeniyle bırakacağı yönündeki asılsız söylentileri kınayan Hamdan, Meşal gibi üst düzey seviyede görev yapan bir liderin bu şekilde özveride bulunarak görevini bırakmasının nadir görülen bir durum olduğunu ve bu fedakarlığın üzerini örtmek için söz konusu söylentilerin ortaya atıldığını ifade etti.

Hamas`ın önde gelen isimlerinin Halid Meşal`den özellikle bölgede yaşanan gelişmeler nedeniyle kararından vazgeçmesini istediklerini fakat Meşal`in aday olmama kararında ısrar ettiğini söyledi.

"Ebu`l-Velid bize kararının duygusal ve anlık bir tepki değil, Filistin davasının, Hamas Hareketi`nin ve bölgenin durumu üzerinde derinlemesine düşünülerek alınmış bir karar olduğunu ve Arap Baharı`nın ruhuna uygun olarak hareketin taze kanlar kazanmasını istediğini söyledi" diyen Hamdan, Hamas Hareketi`nin de Meşal`in görevine devam etmesini çok istemesine rağmen onun bu kararını anlayışla karşıladığını belirtti.

Halid Meşal`in Hamas`ın kuruluşundan bu yana Hamas liderliğinin bir parçası olduğunu ve hareketin her türlü ayrıntısını bildiğini ifade eden Hamdan, Hamas`ın Meşal`in başkanlığı döneminde büyük sıçramalar gerçekleştirdiğini söyledi.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir