• DOLAR 32.328
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2300.783
  • ...
Doğankavak Köylüleri Hizmetin Yapılmamasından Dert Yandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Beşiri`ye bağlı Doğankavak (Hathetké) köyü sakinleri köylerinde ciddi alt yapı sorunları olduğunu, bunu defalarca kez ilettikleri halde yetkililerin sorunlarına duyarsız kaldıklarını söylediler. Köylüler, köyün içinde bulunduğu durumu artık hazmedemediklerini ifade ettiler.

 

Köylerinde kanalizasyonların patlak olduğu ve sokakların yapılmamasından dolayı yaşamlarının zor olduğunu belirten köylüler, köylerinin kendilerine yakın civar köylerden daha büyük olduğunu bu sorunların diğer köylerde olmadığını ve hizmet noktasında köylerine haksızlık yapıldığını iddia ederek, köy sorunlarının çözümü noktasında yetkililerden yardım istediler.

 

Konuyla ilgili görüşünü aldığımız Doğankavak (Hathetké) köyü muhtarı Reşit Koşmaz, \"Köy muhtarı olarak, hizmetin gelmemesinden rahatsız olduğumu söylemek istiyorum. Bize yakın olan civar köyler her türlü hizmetlerden yararlanabilmelerine rağmen Beşiri`nin en büyük köyü olmamıza rağmen köyümüz bu hizmetlerden yararlanamıyorlar. Köyümüze hizmet gelmesi için yetkililerden duyarlılık bekliyoruz\" dedi.

 

Köyün sorunlarını kısaca özetleyen muhtar Reşit Koşmaz, 20 yıldan beri köyün iç sokakları tozdan geçilmediğini ve buna kanalizasyonlarının patlaması da eklendiğini belirterek, \"Köy sokaklarının asfalt yapılmasını istiyoruz. Bu yollarımız için bir senedir bütün yetkililere başvurduğumuz halde yapacaklarını söylüyorlar. Ama bir türlü kimse gelip yapmıyor. Yollarımız yazın tozdan geçilmez oluyor. Kışında buralarda çamurdan dolayı çıkamıyoruz. Hem insanlarımız, hem de hayvanlarımız bu yollardan geçemiyor. Buralarda arabalar dahi zor geçebiliyor. Bir hastamız olsa yolların çamur olmasından dolayı kışın kesinlikle hastaneye yetiştiremiyoruz\" ifadelerini kullandı.

 

Kendi imkânlarıyla köy içi sokaklara kum döktüklerini ifade eden Muhtar Koşmaz, kendi yaptıklarının yetersiz olduğunu ve bu işlerin köy halkının yapabileceği işler olmadığını vurgulayarak, \"Bunu devletten bekliyoruz. Kanalizasyonlarımız bir dere gibi akıyor ve yaklaşık 6 aydır patlamış. Hayvanlarımız kanalizasyon suyundan içiyor. Hayvanlarımız da bizlerde bu pis sudan dolayı hastalanıyoruz. 1 ay evvel Kaymakama ve konuyla ilgili yetkililere haber vermemize rağmen duyarsız kalıyorlar ve bu konuda çok mağduruz. Bizim en önemli sorunumuz bu yolların ve kanalizasyonun acilen yapılmasıdır. Şu anda toz dumandan geçemiyoruz, yarın kış geldiğinde çamurdan geçemeyeceğiz\" şeklinde konuştu.

 

Seçimlerden önce köylerine oy toplamak için siyasetçilerin geldiğini, ellerinden geleni yapacaklarını ve seçimden sonra bir daha köylerine bile gelmediklerini vurgulayan köylüler, \"Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçenlerde bu köye geldi ve köyün sokaklarını yapacaklarını söylediler. Biz onlardan söz aldık. Seçim öncesi buralara gelip bizden oy için her şeyi istiyorlar. Seçimden sonra kimse bizimle ilgilenmiyor. Bu yollarımız 20 yıldır yapılmamış. Biz köylüler kendi imkanlarımızla biraz da olsa yapmaya çalıştık ama olmadı. Bizler asfaltın yapılmasını istiyoruz. İki gün gelip buralarda yaşasınlar o zaman bizleri anlayacaklar. Yetkililerden isteğimiz bir an önce buralara el atmalarını istiyoruz\" dediler.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir