• DOLAR 32.385
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2325.822
  • ...
9 Ürün İçin Toplatma Kararı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bu yılın ilk 6 ayına ait sanayi ürünlerinin denetim sonuçlarını açıkladı.

Yüzlerce ürüne para cezası yağarken, bazı ürünlerin de toplatılmasına karar verildi. Toplam 13 bin 211 farklı marka ve modelde sanayi ürünü denetlendi, bu ürünlerden bin 131`i uygunsuz bulundu.

286 BİN 991 LİRA CEZA KESİLDİ

Bakanlık, 582 üründeki uygunsuzluğun giderilmesi için firmalara süre verdi. Ürünleri uygunsuz bulunan firmalara ise 286 bin 991 lira ceza kesildi. 9 farklı marka ve modeldeki ürün hakkında da toplatma kararı verildi. Oda ısıtıcıları, gece lambası, tost makinesi, çay kazanı ve yangın söndürme cihazları bu ürünler arasında yer aldı.

Söz konusu ürünlerde yangın ve elektrik çarpma riski bulunduğu ve can güvenliği açısından tehlika arz edildiği belirtildi.

RİSKLİ ÜRÜNLER

Bakanlığın açıkladığı ürünler ve taşıdığı riskler şöyle: Eska gaz alarm cihazı: Can ve mal güvenliği açısından tehlikeye neden olabilir.

Seikon infrared oda ısıtıcısı: Yangın riski taşıyor. Sinbo infrared oda ısıtıcısı: Aşırı ısınıyor ve ürün standartlara uymadığı için devrilerek yangına yol açabiliyor.

Net Flash oda ısıtıcısı: Cihazın ve çevresindekilerin aşırı ısınması nedeniyle yangın riski var.

Isımatik ısıtıcı: Bağlantı yerlerinde gevşeklik ve ürün yapısında kullanılan malzemenin yanması sonucu yangın riski var.

Fetih gece lambası: Cihaz aşırı ısındığı için yangın tehlikesi yaratıyor ve ampul değiştirilirken elektrik çarpma riski var. Lambanın fiş kısmı alev alabiliyor.

Felix tost makinesi: Aşırı ısınma ve dokunma sonucu cihazda ateş karşısında yaralanma riski var.

Meşale gazlı ve elektrikli çay kazanı: Dokunma sonucu elektrik çarpma riski var.

Rota toz tip yangın söndürme cihazı: Yangın söndürme performansı yok. Tüp, can ve mal güvenliği riski oluşturuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir