• DOLAR 32.345
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2308.518
  • ...
Adalet Bakanı`ndan Öcalan Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İmralı`da bulunan Abdullah Öcalan`ın ailesiyle görüştüğünü ama avukatlarıyla görüşmediğini söyledi. NTV`ye konuşan Ergin, Terör sorununun çözümü için Öcalan`ın da sürece dahil edilebileceğinin ifade etti:
 
AİLESİYLE GÖRÜŞÜYOR
- Abdullah Öcalan`ın görüşmeyi kendisinin istememesi de söz konusudur. Ailesiyle zaman zaman görüşüyor. Ancak avukatlarıyla görüşmüyor.

- Oslo tartışmaları içimi kanatıyor. Çünkü terör sorunu yakıcı, yıkıcı ve tahripkar bir sorun. Bu sorunun tartışılmasında siyasetçilerin, medya mensuplarının, STK temsilcilerinin `Benim düşüncem, sözüm var` diyen herkesin demogoji yapmadan, doğru zeminde konuşmamız gerekiyor. Sadece siyaset olsun diye yapılan eleştiriler, maalesef çözüme katkı sunmuyor. Herkesi sağduyuyla hareket etmeye davet ediyorum. Bir devlet, karşı karşıya olduğu bir sorunu çözmek için elindeki enstrümanların hepsini kullanır. Bunlar milletin geleceği ve selameti içindir.

- Abdullah Öcalan`ın da bu sürece girmesi konusunda ayrım yapmıyorum. Bu sorunu çözecek tüm enstrümanlar vardır.
Değişen şartlar ve ortama göre, istihbarat birimi, siyaset kurumu, güvenlik bürokrasimiz oturup karar verirler. Hangi enstrümanı kullanmayı kararlaştırırlarsa onu kullanırlar. Bunu yapmamaları bir eksikliktir. Bu milleti, bu devleti bu illetten kurtarmak için gerekli görülen adımları atmak bir görevdir.
 
Yargıtay `BALYOZ`U bekletmeyecektir
- Balyoz davasında henüz gerekçeli karar yok. Yargılama devam ediyor. Usul veya adli hata olduğunu düşünenler temyiz mahkemesine götürülebilecek. Yolun henüz yarısı ya da üçte ikisi geçildi. Mahkeme kararları eleştirilebilir ama bunun eleştiri sınırları içinde yapılması gerekiyor.

- Babalık ve eşlik haklarının sınırlanması konusu,verilen kararın beraberinde getirdikleridir. Mahkeme, eski yasaya göre yargılama yapmıştır. Belki açık yazmayabilirdi, kimseyi rahatsız etmeyebilirdi.

- Yapılan değerlendirmelerin yüzde 90`ı konuya vakıf olmayanların hissi değerlendirmeleridir. Gazetelerde, televizyonlarda magazin programı, spor yazarlığı yapanlar yorum yapıyor. Bu, teknik bilgi isteyen bir alan.

- Yargıtay`da birden çok savcı görevlendirilecektir. Yargıtay 9`uncu Ceza Dairesi, bu kadar sanığın olduğu bir davanın normal sırada beklemesine rıza göstermeyecektir diye düşünüyorum.

4-5 aydan önce olması kolay gözükmüyor. Eğer Yargıtay kararı bozarsa dosya aynı mahkemeye gidecektir.
 
AKŞAM
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir