• DOLAR 32.379
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.646
  • ...

VAN- VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Nadiroğlu, geçtiğimiz cumartesi günü Türkiye İhracatçılar Meclisi`nin organize ettiği ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan`ın katılımıyla Van Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen `Yeni Teşvik Sistemi Tanıtım` toplantısının çok verimli geçtiğini belirtti.

 

Nadiroğlu, Vali Münir Karaloğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van milletvekilleri Burhan Kayatürk, Fatih Çiftci, Gülşen Orhan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye İş Adamaları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rıza Nur Meral, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Başkanı Hasan Sert`in de katıldığı toplantının ardından İstanbul`dan gelen büyük firma yetkilileri ile yerel sektör temsilcilerinin oluşturdukları sektör masalarına geçerek karşılıklı yatırım olanaklarını konuşma imkanı bulduklarını kaydetti.

 

Nadiroğlu, bu masaların en önemlisinin ise Van Valisi Münir Karaloğlu`nun başkanlık ettiği ve tekstil sektörünü bir araya getiren `Tekstil Sektörleri Buluşması` olduğunu vurguladı. Yaklaşık bir saat süren görüşmelerde İstanbul merkezli büyük tekstil firmaların toplantıya büyük ilgi gösterdiğini de dile getiren Nadiroğlu, \"Geçtiğimiz yıl depremle sarsılan Van`ın yeniden kalkınması için hazırlanan eylem planı çerçevesinde altyapı ihalesinin tamamladığımız Tekstil Kent Projemize şimdiden yoğun ilgi var. Geçen süreç içinde birçok batılı firmanın yanı sıra geçtiğimiz cumartesi günü düzenlenen `Yeni Teşvik Sistemi Tanıtım` toplantısının ardında yapılan görüşmelerde İstanbul merkezli 6 büyük tekstil firmamız Tekstil Kent Projemiz de yer almak için bizden yer talebinde bulundular. Bu da projemizin Van`ın ekonomisinde lokomotif görevi yapacağını gösteren önemli bir gelişmedir. Tekstil Kent`te yatırım yapmak isteyen firmaların odamız bünyesinde oluşturduğumuz Tekstil Kent Birimi`ne başvurmaları gerekir\" dedi. (Mahmut Aytekin-İLKHA)