• DOLAR 32.463
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2479.911
  • ...
Okulun Tadilatı İçin Üç Ay Boyunca Neredeydiniz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Yeni eğitim ve öğretimin başlamasıyla her alanda aksaklıklar kendini göstermeye devam ediyor. Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri İlköğretim Okulu bahçesinde bulunan 25 yıllık okul binalarından birinin duvarlarının, iç ve dış taraflarında oluşan çatlaklıklarından dolayı, tadilat yapılacağı ya da yıkılacağı kararı alındı. Okul yönetimi 5,6,7 ile 8. sınıf öğrencilerini başka okula gönderme kararı aldı. Öğrenci velileri ise bu uygulamaya sert tepki göstererek koca yaz tatili gelip geçti, şimdiye kadar neredeydiniz diye sordular.

 

Geçen eğitim ve öğretim yılında da bu çatlaklıkların var olduğunu dile getiren öğrenci velileri sözkonusu tadilatın niye yaz tatilinde değil de okulların açıldığı dönemde yapılıyor diye sordular.

 

İki çocuğundan birinin 6 bir diğerinin ise 7. Sınıfa gittiğini söyleyen Nihat Uçar, okul yönetiminin, oluşan çatlaklıklardan dolayı, okul binasının ya yıkılacağını ya da tadilat edileceğini kendilerine bildirdiğini ifade ederek,: \" Okul binasının yıkılacağı kararından sonra, 6. sınıfa giden çocuğumu Elif Livan İlkokuluna, 7. sınıfa giden çocuğumu ise Vali Kurt İsmail Paşa İlkokuluna, kayıt yaptırmamı istediler. Ama bu iki okula gittiğimde, okul yönetimi; `Yerimiz yoktur, masa- sıralarımız ve dersliklerimiz yoktur` diyerek iki çocuğumu da okulla kayıt yaptırmadılar. Çocuklarımızın can güvenliğini almak devletin görevi, peki bunu niye üç ay önce yapmadınız, koca yaz tatili gelip geçti, şimdiye kadar neredeydiniz? Okullar açıldıktan sonra, çocuklarımız derse başladıktan sonra mı binayı yıkma aklınıza geldi?\" diye sordu.

 

Çocuklarının dışarıda kaldığını, hangi kapıya gittiler ise bütün kapıların yüzlerine kapandığını dile getiren öğrenci velisi Nihat Uçar, \"Sorunu Huzurevleri ilkokulu müdürüne ilettiğimizde Müdür Bey sorumluluğun İl Milli Eğitim Müdürlüğünde olduğunu söyledi. Yetkililer sorumlulukları üzerine almadığından dolayı olan bizim masum çocuklarımıza oluyor çocuklarımız eğitim ve öğretimlerinden geri kalıyor\" şeklinde konuştu. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir