• DOLAR 32.576
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.726
  • ...

VAN - Orman Köylülerin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkındaki kanun uyarınca Van ilinde daha önce 2/B arazi satışı bulunmamaktaydı.

Ancak aynı kanunun 12. Maddesine göre yapılan değerlendirmeler sonucu hazineye ait tarım arazilerini en az üç yıldan beri tarımsal amaçla kullanan ve kullanmaya devam edenler iki yıl içerisinde bu arazileri bedeli karşılığında doğrudan satın almak için ilde Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğüne, İlçelerde Malmüdürlüklerine başvuranlar hak sahibi olabilecek.

Madde kapsamında doğrudan hak sahiplerine satılacak hazineye ait tarım arazilerinden tek parselde birden fazla hak sahibinin olması ve bu hak sahiplerine satılacak arazinin ifrazı halinde yüzölçümünün 5403 sayılı Kanunda belirtilen bölünemez büyüklüğün altına düşmesi hâlinde; bu araziler, 5403 sayılı Kanunda belirtilen bölünemez büyüklüğün altına düşmemek kaydıyla, diğer hak sahiplerinin yazılı olarak muvafakat vermesi durumunda talep eden hak sahiplerine satılabilecek.

(Fırat Aslan - İLKHA)