• DOLAR 32.603
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2496.13
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde:

 

VAN OLAY GAZETESİ: İki Bin Aile Evine Kavuştu
Bir dizi açılış ve ziyarette bulunmak üzere Van`a gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin burada Kalecik bölgesinde yapımı tamamlanan 2 bin 142 konutun kura çekimlerinin yapıldığı programa katılarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

`Eğitime Önderlik Ediyoruz Projesi` Van`da Start Aldı
ÖNDER İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği`nin Doğu ve Güneydoğu`da İmam-Hatiplerin orta kısmında başlatmış olduğu `Eğitime Önderlik Ediyoruz Projesi` Van`da start aldı. Proje kapsamında İmam Hatip ortaokul kısımlarındaki çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı.

 

Hastaneler Savaşlarda Bile Çatışma Yeri Olamaz
Van-Hakkari Tabipler Odası, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisi önünde gerçekleştirdiği bir basın açıklamasıyla polis memuru Tuncay Akyüz`ün öldürülmesini kınarken, akan kanın bir an önce durdurulması için çağrıda bulundu.

 

BÖLGE: Tunceli`de patlama: 7 ölü
Tunceli`de PKK`lılar, zırhlı bir aracın güvenliğini sağladığı askeri personel taşıyan sivil plakalı minibüsün geçişi sırasında, yola yerleştirdiği bombayı patlattı. Patlamada iki araç da alev alıp yanarken; 6 asker şehit oldu, yolda eşiyle yürüyüş yapan 1 kadın hayatını kaybetti.
GAZETE VAN: Galatasaray Basketbol Takımından Depremzedelere Özel Gösteri
Van`a gelen Galatasaray`ın erkek, kadın ve engelli basketbol takımlarının oyuncuları, depremzedeler için gösteri maçları yaptı.
Muradiye`de Barış Töreni
Van`ın Muradiye ilçesinde kavgalı olan iki aile arasındaki husumet, Çaldıran Belediye Başkanı Ferman Yıldırım ve aşiret büyüklerinin araya girmesi üzerine barışla sonuçlandı.

 

ŞEHRİVAN: Kara kış kapıda, vatandaş çadırda…
Geçtiğimiz yıl yaşanan depremin ardından yapılan incelemeler sonrası `orta hasarlı` olarak belirlenen durumunun muammaya dönmesi bazı vatandaşları mağdur etti. Depremin üzerinden neredeyse bir yıl gibi bir süre geçmesine rağmen bazı konut sahipleri `belediyeden ruhsat alamadıkları için güçlendirme çalışmalarına başlayamadıklarını, bu yüzden de evlerine hala girememesine neden oldu. Vatandaşları en çok tedirgin eden şey ise yaklaşan kış ayında kalacak bir evlerinin olmaması…

 

VANGÖLÜ EKSPRES:İçişleri Bakanı Şahin, Saran Holding tarafından Van`da yaptırılan spor salonunun açılışına katıldı.
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, \"Formalarımız ister sarı-lacivert, ister siyah-beyaz, ister sarı-kırmızı, ister yeşil-beyaz olsun, yeter ki sevgi olsun. Nefret, hainlik, düşmanlık olmasın\" dedi.

 

PRESTİJ: Heyecan başladı!
Van Barosu`nda Ekim ayından itibaren yeni bir dönem başlayacak. Şimdi ki Başkan Av. orhan Hemedoğlu, seçimlerde yeniden aday olmayacağını açıkladı. 2010 yılında yapılan Olağan Genel Kurulu neticesinde Baro Başkanlığı`na seçilen Hemedoğlu, \"Gördüğüm lüzum üzerine yeni dönemde aday olmama kararı aldım\" dedi.

Eğitim Sen`den öneriler
Eğitim Sen Van Şubesi, deprem sonrası ve 2012^2013 eğitim^öğretim yılı öncesi dönemine ilişkin bir değerlendirme raporu yayınladı. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir