• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.574
  • ...
`Gazze`nin İmarı İçin Her Şeyi Yaparız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Gazze Şeridi`nin yeniden imarı için hükümetinin gerekli tüm görevleri yerine getireceğini söyledi.

Heniyye, dün Katar Emiri`nin Gazze Şeridi`ndeki yeniden imar projelerini takip etmekle görevlendirdiği Büyükelçi Muhammed El-Imadi başkanlığındaki resmi Katar heyetiyle Gazze`de görüştü.

El-Imadi ile birlikte düzenlediği basın toplantısında konuk heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Heniyye, ziyaretin Katar halkının ve hükümetinin Filistin halkına desteğinin bir göstergesi olduğunu söyledi. Heniyye, Katar`ın Gazze Şeridi`ne açılan savaş sırasında ve abluka karşısında ortaya koyduğu tavırla gurur duyduklarını belirtti.

"Katar Filistin halkına hâlâ politik, medyatik, maddi ve manevi destek vermeye devam ediyor" diyen Heniyye, savaşın ve ablukanın olumsuz izlerinin silinmesi ve Gazze`nin yeniden imarı için Katar Emiri Hamed Bin Halife El Sani`nin verdiği talimatı da övdü.

Yeniden imar projelerinin başarıyla hayata geçirilmesi için Filistin hükümeti olarak gerekli tüm kolaylığı sağlayacaklarını ifade eden Heniyye, projelerin Filistinli şirketler tarafından ve Filistinlilerin eliyle tamamlanacağını söyledi.

Filistin Hükümeti`nin en önemli hedefleri arasında Gazze Şeridi`ndeki işsizliği azaltmak olduğunu kaydeden Heniyye, Arap ve İslam ülkelerinden ve özellikle de Mısır`dan Gazze`nin yeniden imarına yardımcı olmalarını istedi.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir