• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2505.159
  • ...
Haydi Çocuklar Şimdi Umre Zamanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL- Eyüp İlçe Müftülüğü ve Eyüp Kastamonu Dayanışma Derneği (Kas-Der), çocuklara camileri sevdirme ve namaz alışkanlığı kazandırmak amacıyla başlattıkları "Haydi Çocuklar Namaza" kampanyasında umreye gitmeye hak kazanan çocuklara ödülleri verildi. Eyüp stadyumuna saat 19.30`da başlayan ödül törenine yoğun katılım oldu. 40 gün boyunca vakit namazlarına camilere giderek kupon toplayan binlerce çocuk aileleriyle beraber ödül törenine katıldı. Programda sürpriz hediyeler ve ödüller coşkulu anlar yaşattı. Sponsorların desteğiyle umre ziyaretini kazananların sayısı 1`den 4`e çıkarken yüzlerce çocuk aileleriyle beraber tatil ve binlerce çocuk çeşitli hediyeler aldı.
 
Asıl Mimarlarımız İmamlarımız ve Çocuklarımız
Eyüp Sultan Kur`an Kursu öğrencilerinden Serkan Boz`un Kur`ân-ı Kerim tilaveti okuduğu programda mehteran takımı marşlar seslendirdi. Tribünlerin ve stadyum içinin katılımcılarla dolduğu ödül töreninde konuşma yapan Kastamanulular Derneği Eyüp Şube Başkanı aynı zamanda kampanyanın organizatörü Enis Güven kısa bir selamlama konuşması yaptı. Katılımcı, sponsorlar, çocuklarına destek olan aileler, cami görevlileri ve camilere devam eden çocuklara teşekkürlerinin sunan Güven, "Bu projeyi Eyüp`te yapmamız lazım dedik. Başladığımız zaman çok heyecanlıydık. Böyle bir organizasyonun Eyüp Sultanda yapılmış olması da çok önemdi. Projeye Sayın Müftümüz, Belediye Başkanımız ve sponsorlarımız çok destek oldular. Ama asıl mimarlarımız imamlarımız ve camilere devam eden çocuklarımızdır. Onları gönülden tebrik ediyorum" dedi.

Programda konuşma yapan Eyüp İlçe Müftüsü Muammer Ayan, "Unutmamalıyız ki biz Allah`tan geldik ve ona döneceğiz. Bu yolculuğumuzu sürdürürken görevlerimizi de yerine getiriyoruz. Bu amaçla buraya toplanmamıza vesile olanlara da dua ediyoruz. Miniklerimizi namaza teşvik için böyle bir yarışma yaptık. Bu bütün milletimizin kalbinde de hüsnükabul gördü" şeklinde konuştu. Ayrıca Eyüp İlçesinde 7 Kur`ân Kursunun da hizmete açıldığını müjdeleyen Ayan Eyüplülerden katılım ve destek istedi.

İnşallah Bir Ömür Devam Eder
Programda konuşma yapan bir diğer isim ise Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu oldu. Kavuncu selamlamanın ardından, "Çok önemli ve çok heyecanlı bir gece yaşıyoruz. Bu geceyi bize yaşatan Rabbimize hamd olsun. Bu ödüller teşvik amacıyladır. Asıl mükafatı Cenabı Allah verecektir" ifadelerini kullandı.
 
Programdan devamında kürsüye çıkan, AK Parti İstanbul milletvekili Ahmet Haldun Ertürk, "Bir yaz boyunca namaz alışkanlığı kazanan yavrularımızın bu alışkanlığı bütün yıl ve ömürleri boyu devam ettirmelerini diliyorum" dedi. Programda son olarak kürsüye çıkan Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak ise "Bu programı çok önemsiyorum. Bu proje bize ilk geldiğinde yapabilir miyiz iye endişelendik. Ama Allah`ın izniyle başarılı olduk. Bu öyle bir yarışma oldu ki bu yarışmanın 276 birincisi oldu. Çocuklarımız 40 gün boyunca namazlarını camilerde kıldılar inşallah devam ederler" diye konuştu.
 
276 Birincisi Olan Kampanya
1 Temmuz ve 10 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen kampanyaya beklenilenin çok üstünde katılım sağlandı. Eyüplü çocuklar vakit namazları için ilçede bulunan toplam 106 caminin yolunu tuttu. Kimi aileleriyle camilerde oldu kimi arkadaşlarıyla. Cami imamları ise 40 gün boyunca camilere gelen çocuklara kuponlar verdi. Kampanya sonucunda 2700`ü aşkın çocuk vakit namazlarını camilerde cemaatle kıldı. Bu çocukların 276`sı 40 gün boyunca tüm vakitlerde camide oldu.


Birinciler Çok Olunca
Katılımın ve camilere devamlılığın beklenilenin çok üstünde olduğunun duyurulması umre ödülünü kazanmayı hedefleyen çocukları daha da heyecanlandırdı. 276 çocuğun birinci olmasıyla organizatörler umre ödülünü bu çocuklar arasında kura çekerek vermeyi kararlaştırdı. Çekilen kurada Göktürk Merkez camiinde namazlara devam eden Selim Turan ailesiyle birlikte umre ziyareti yapmaya hak kazandı. Ardından sponsorlarında desteğiyle 3 çocuğa daha umre ödülü verileceği duyuruldu. Yeniden gerçekleştirilen kurada Arpacı Hayrettin Cami`den Ahmet Bilir Görmez, Hazreti Ali Cami`nden Seyfettin Doğan ve Silahtarağa Cami`nden Serdar Emin Mutlu`da ailesiyle birlikte umre ödülü kazandı. Ödül törenine katılan Jet Fadıl lakaplı Fadıl Akgündüz ise kampanya sonunda birinci olan 276 çocuğa aileleriyle birlikte on günlük tatil sözü verdi.
 
Aileler Heyecanlı
40 gün boyunca çocuklarını yalnız bırakmayan ve vakit namazlarında çocuklarına eşlik eden ailelerde heyecanlıydı. Çocuklar ise kazandıkları alışkanlıkları sürekli devam ettirecekleri sözünü verdi.
 
Oğlu Serhat`ın 40 gün boyunca tüm vakit namazlarını camide kıldığını söyleyen baba Ahmet Sarıtepe, "Benim oğlum da birinci oldu. Umre ödülü kazanmasını isterdik ama nasip olmadı. Kas-Der`e ve organizatörlere böyle bir program yapıp çocukları dine, namaza teşvik ettikleri için teşekkür ediyorum. Bu program da gösteriyor ki kampanya amacına ulaştı. Çok mutluyuz" dedi.
 
Aziz Başdemir`in babası Hüseyin Başdemir de organizatörlere teşekkür ederek, "Bizde umre hediyesi kazanmayı istiyorduk. Tabi nasip meselesi bize de tatil hediyesi nasip oldu. Çocuklarımız 40 gün boyunca camilere gittiler çok şey öğrendiler ve çok şey kazandılar. Mutluyuz" ifadelerini kullandı.
Hüseyin Güneş`in babası Mehmet Şerif Güneş; "Programdan biraz geç haberdar olduk ve oğlum ilk iki gün kampanyada yer almadı. Ama geriye kalan günlerde tüm vakit namazlarını camide kıldı. Allah bu programı düzenleyen Kastamonulular Derneği ve Eyüp Müftülüğünden razı olsun. Çok güzel bir çalışma oldu. Bu programa binlerce çocuk katıldı bu da çok çok güzel bir katılımdı. Bu program hakikaten amacına ulaştı" şeklinde konuştu.
Sümeyye Kaçar`ın babası Aziz kaçar işe duygularını şu şekilde ifade etti, "Bu tür organizasyonlar insanları harekete geçiren organizasyonlardır. Kızım 13 yaşına olmasına rağmen tüm oruçlarını da tuttu. Hamd olsun bu konularda çok bilinçli. Şimdi de bu organizenin teşvikiyle 40 gün boyunca camiye devam etti. İnşallah tüm hayatı boyunca bu alışkanlığı devam eder. Bu tür alışkanlıklar hele hele bu yaşlarda kazanılırsa sürekli olur. Bundan olayı organizeyi yapanlardan Allah razı olsun diyorum. (Emrah Tel-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir