• DOLAR 32.57
  • EURO 35
  • ALTIN 2427.624
  • ...
Kanunlar İnsanlara Hayır Yapmayı Dayatmaz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Törenin açılış konuşmasını yapan Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Saadettin Saran, Türkiye`de sigara kullanım yaşının 10, uyuşturucu kullanım yaşının ise 13`e düştüğünü belirtti. Bunu önlemenin en önemli bir yolunun da çocukları spora yönlendirmek olduğunu anlattı.

 

Van Valisi Münir Karaloğlu ise Van`da yeni okulların, sağlık tesislerinin, alt yapının öğretmen evlerinin yapıldığını anlatarak, \"Saran Holding de Van`daki depremin hemen ardından yardıma koştu ve bu spor salonunu bize kazandırdı. İnşallah bu salonda çok başarılı, Olimpiyat ikincimiz Nur Tatar gibi sporcular yetişir\" diye konuştu.

 

Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ise, \"Ağır kış şartlarına rağmen en iyi hizmeti yapmaya çalıştık. Van`da depremin ardından Yeni tesisler açıldı. Sağlık, kültür ve spor her alanda yeni yatırımlar gerçekleştirildi. Kanunlar insanlara vergilerini ödemeyi, işçisinin parasını ödemeyi, sigortasını ödemeyi, faturalarını ödemeyi dayatıyor. Ama hiçbir kanun insanlara git buraya okul yap, tesis yap demiyor. Bunu dayatmıyor. Bu ülkede sadece Anayasa`nın maddeleri bizi idare etmiyor. Bizim başka kanunlarımız var. Bir atasözümüz var. En büyük yasa halkın kendi terbiyesidir, dayanışmasıdır. Kanunlar insanları okul yapmaya zorlamadı, ama insanların vicdanları onlara okul yapmaya mecbur bıraktı.\" dedi. Şahin, ayrıca Vanlıların Saran Holding den bir okul talebinin de olduğunu belirtti.

 

Burada konuşan Saran, Vanlıların İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin aracılığı ile kendisine ilettiği okul talebini kabul ettiğini söyledi.(Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir