• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
`Gerçek Tıp Şifalı Bitkilerdir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Şifalı bitkilerin alternatif değil aksine gerçek tıp olduğunu belirten aktarlar,Ağır hastalıklarda doktor teşhisi olmadan kesinlikle ilaç ve bitki vermediklerini ifade ediyorlar.

 

17 yıldır şifalı bitkilerle uğraştığını belirten Batman Esnafından Taha Seyidoğlu, bunca yıllık tecrübelerinden sonra çok ağır ve ciddi hastalıklar da doktor teşhisi olmadan şifalı bitki satışını yapmadığını belirterek, hafif derecede olan hastalıklarda gıda takviyesi olarak şifalı bitkileri verebildiklerini söyledi. Seyidoğlu, antibiyotik hapların yan etkilerinin olduğunu, şifalı bitkilerde ise böyle bir durumun olmadığını kaydetti.

 

Şifalı bitki satıcısı Mehmet Faris Ergün ise, 10 yıldır bu işi yaptığını ve Batman`ın batıya göre şifalı bitkiler konusunda duyarsız ve bilgisiz olmasına rağmen son birkaç yıldır şifalı bitkilere daha iyi bir talebin olduğunu belirtti. Ergün, ağır hastalıklarda doktor teşhisi olmadan kesinlikle ilaç ve bitki vermediklerini ifade etti.

 

Bölgede zayıflama, basur, sarılık, bağırsak problemleri vb. rahatsızlıklarda şifalı bitkilere daha fazla rağbet gösterildiğini dile getiren Ergün, Artık doktorların reçetede antibiyotik yerine şifalı bitkiler yazdığını ve bunun nedeninin ise antibiyotik ilaçların yan etkilerinin fazlalığı olduğunu belirterek "Hastalıklarda doğru bitki kullanımı şifa verir. Şifalı bitki satan her dükkânın sertifikası yoktur. Yanlış bitki kullanmakta zararlı olabilir. Bu işin ehli olmayıp dükkân açan vatandaşlar için yetkililer duyarlı olsunlar." İfadelerini kullandı.
Ergün, şifalı bitkilerin alternatif tıp olmadığını aksine gerçek tıpın şifalı bitkiler olduğunu belirtti.
M. Sait Çelik, M. Sıddık Demir - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir