• DOLAR 32.584
  • EURO 34.886
  • ALTIN 2435.971
  • ...
Ak Parti`den İlginç Yöntem
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erdoğan`dan ilginç yöntem: 450 kapalı zarf...

Erdoğan, parti içi anketler, raporlar ve kendi notlarından yola çıkarak, 50 kişilik A takımını belirleyecek. Erdoğan, ilginç bir yöntem izleyerek, milletvekilleri ve il başkanlarına, “İsimlerini yazdırarak” yaptırdığı “Parti yönetiminde kimi görmek istersiniz?” anketinin, kapalı zarf içinde kendisine gönderilmesini istedi. Erdoğan, değerlendirme sürecine partinin bugünkü yöneticilerini dahil etmedi. 450 zarf, özel olarak Erdoğan’a gönderildi. Erdoğan herkesin altına imzası olan anket formlarını, parti yöneticilerine değil, profesyonel araştırma ekibine teslim etti.

Sonuna kadar demokrasi ve özgürlük

Erdoğan’ın AK Parti kongresinde yapacağı konuşma demokrasi ve özgürlük temaları üzerine kuruldu. Kongreye dünyadaki tüm demokrat partiler davetli.


BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan 30 Eylül’deki kongrede yapması beklenen manifesto niteliğindeki tarihi konuşmasında ana vurgu “demokrasi” ve “özgürlük” temaları oldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik başkanlığında Yalçın Akdoğan, Beşir Atalay, Ömer Çelik gibi isimlerin yer aldığı bir ekip Başbakan Erdoğan’ın manifesto niteliğindeki kongre konuşması için özel bir hazırlık yürüttü. Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla, konuşma metninde ana vurgu “demokrasi” ve “özgürlük” temaları oldu. Erdoğan’ın iktidarda geçen 10 yılın da muhasebesinin yapması, terör başta olmak üzere son dönem yaşanan gelişmeler, yaklaşan yerel seçimler, Kürt politikası, Başkanlık sistemi, milletvekili dokunulmazlığı gibi konuları içeren ayrıntılı bir konuşma gerçekleştirmesi bekleniyor. Erdoğan’ın, konuşmasında hükümet olarak Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerine yönelik bir manifesto da açıklayacağı, manifestonun parti programı ve son seçim beyannamesiyle paralel ve tamamlayıcı bir nitelikte olacağı ifade edildi. Türkiye’nin darbelerle hesaplaştığını anlatacak olan Erdoğan, Türkiye’de tüm özgürlük kanallarının açık olduğunu ve sonuna kadar demokrasinin egemen olduğunu ilan edecek.

İnsan hakları istisnasız herkese

Türkiye’de insan haklarının bir kesime özgü olmadığı, milletin tamamını istisnasız kapsayacağı da anlatılacak. Özellikle Kürt vatandaşlara veya başka bir kesime özgü değil her türlü etnik grubuyla, Alevi-Sünni, sağ-sol, doğulu-batılı, kuzeyli-güneyli Türkiye’de yaşayan herkese insan haklarının hiç bir sınırlama olmaksızın sunulduğu vurgulanacak. Öte yandan AK Parti Genel Merkezi’nde askıya çıkartılan delege listesinde 1490 delegenin ismi yer aldı. Listelerin tesliminden sonra AB Bakan Yardımcılığına atanan Alaaddin Büyükkaya’nın isminin mevzuat gereği düşürülmesiyle, toplam 1489 delege Pazar günü AK Parti kongresinde oy kullanacak.

Mavi salonda hedef 2023

Kongrenin yapılacağı salonda mavi renk ağırlıklı olacak. Salonda dev şekilde “Büyük Millet. Büyük Güç. Hedef 2023” yazılacak. Başbakan Erdoğan kongrede dünya şeklinde özel bir platformun önünde konuşacak. Kürsü merkezinde Türkiye’nin olduğu bölge haritasının önünde yer alacak. Erdoğan buradan tüm dünyaya mesaj verecek. Özel tasarlanan Ankara Arena Spor Salonu Cumartesi günü kongreden bir gün önce basın mensuplarına tanıtılacak. Kongre davetiyesinde kongrede oy kullanacak delegelere jest yapıldı. Özel tasarlanan ve bugüne kadar olan 3 kongrenin davetiyesi de içiçe olan davetiyenin kapağında 30 Eylül’de oy kullanacak olan toplam 1489 delegenin isimleri yer alıyor. 12 Haziran seçimlerinde kullanılan “Aynı” şarkısının yazarı Özhan Eren de kongre için yeni bir şarkı yaptı. “11 yıl” vurgusu yapılan yeni şarkıda “11 yıldır sözümüz söz, durmak yok, vazgeçmek yok, dönmek yok” deniliyor. Büyük Kongre öncesinde aralarında ABD Başkanı Obama, Rusya Devlet Başkanı Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Almanya Başbakanı Merkel’in de bulunduğu birçok lidere davetiye gönderildi. Irak’ın Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi kongreye katılacağını bildirdi.

MİROĞLU’NU KABUL ETTİ 

Kongre mesaisini dün de sürdüren Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nin 8. katındaki makamında çalışan Başbakan Erdoğan, Kürt aydın Orhan Miroğlu ile özel bir görüşme yaptı. Davetin Başbakan’dan geldiğini söyleyen Miroğlu, güncel konularla ve ülkenin sorunlarıyla ilgili görüşlerini paylaştığını ifade etti. Pazar günü yapılacak kongre öncesi Başbakanla bir saatlik sürpriz görüşme yapması dikkat çeken Kürt aydın Miroğlu, görüşmenin AK Parti kongresiyle ilgili bir içeriği olmadığını belirtti. Ön kapıdan binadan çıkan Miroğlu, özel aracıyla Genel Merkez’den ayrıldı.


Hürriyet - Star


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir