• DOLAR 32.369
  • EURO 35.027
  • ALTIN 2325.78
  • ...
Mülteciler Artık Karakollarda Tutulmayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Van`da bulunan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Van-Erciş karayolu üzerinde yapımı tamamlanan ve yurda yasa dışı yollarla giriş yapan göçmenlerin geçici olarak barınacağı 372 kişi kapasiteli `Geri Gönderme Merkezi`nin açılışını yaptı.

\"Güney Sınırımızda 90 Bine Yakın Mülteci Var\"
Törende bir konuşma yapan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Türkiye`nin başkalarının yaşamak istediği bir ülke olduğunu belirterek, \"Türkiye`nin komşu ülkeleri başta olmak üzere birçok ülke vatandaşı Türkiye`de yaşamak isterken, sözüm ona sözde şikâyet edenler, bu ülkeden memnun olmayıp terk edip dağlara, mağaralara kaçanlar ve orada bu ülkeye kurşun sıkanlar var. Şu anda güney sınırımızda 90 bine yakın kamplarda barınan insanlar var. Birleşmiş Milletler standardına göre son derece medeni ortamlarda misafir edilen, komşu Suriye`den bize sığınan insanlar var. 20 bin civarında da kampların dışında ve güney şehirlerimizde barınan insanlarımız var. İnsanlığın birbirinin kanını içtiği, kan içmekten, kan dökmekten keyif aldığı bir dönemde ve dönemlerde dünyanın ve insanlığın sigortası olmuş bir ülkenin, bir devletin yurttaşı olmaktan her zaman ve her vesileyle gurur duyuyorum.\" şeklinde konuştu.

\"Mülteciler Artık Daha İnsanca Misafir Edilecek\"
Daha sonra bir konuşma yapan Van Valisi Münir Karaloğlu, Avrupa`ya yasa dışı yollarla geçmek isteyen insanların Türkiye`yi geçiş olarak kullandıklarının bir gerçek olduğunu belirterek, \" Bu geçişlerde en çok kullanılan illerden biri de ilimizdir. Özellikle yasa dışı geçişlerde jandarma ve emniyet teşkilatlarımızın yakaladığı yabancı misafirleri bu güne kadar derli toplu misafir edebilecek bir mekânımız yoktu. İçişleri Bakanlığımızın temin ettikleri ödenekle 2010 yılında bu geri Gönderme Merkezimizin ihalesini yaptık. Deprem bunu biraz aksattı bugün açılışını yapıyoruz.\" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Şahin, açılış kurdelesini keserek beraberindekilerle geri gönderme merkezini gezdi. Daha sonra Kalecik bölgesindeki TOKİ konutlarını araçla inceleyen Şahin, buradan ayrıldı. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir