• DOLAR 32.511
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2447.897
  • ...
VAN- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi programı müracaatların Van`da başladı. 02.11.2012 tarihine kadar devam edecek olan müracaatlar, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlükleri`nde yapılıyor.

Bugüne kadar Van ilinde 51 adet tesis desteklenirken programda toplam yatırım tutarı 21.986.352 TL olan tesisler 10.605.937 TL hibe desteği verilmiş.

Programda; Tarımsal ürünlerin islenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni yatırım tesislerinin yapımı, Tarımsal ürünlerin islenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesine yönelik yatırımlar, Tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış veya yapılacak tesislerde kullanılmak üzere, alternatif enerji kaynaklarından jeotermal, biyogaz, güneş ve rüzgar enerjisi üretim tesisleri gibi yatırım konuları bulunurken programa; Kolektif şirket, limited şirket ve anonim şirket seklinde kurulmuş olan şirketler ve bunların aralarında oluşturdukları ortaklıklar ile Tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ile bunların üst birlikleri başvurabiliyor.

Hibeye esas proje tutarı, gerçek kişi başvurularında 150. 000 TL, tüzel kisi basvurulari için ise 600.000 TL`den fazla olmamak şartıyla hibe desteği verilen program hakkında daha fazla bilgi almak için Van İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü`ne başvurulabilir. (Fırat Arslan -İLKHA)