• DOLAR 32.603
  • EURO 34.789
  • ALTIN 2414.214
  • ...

BATMAN - Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı töreni yapıldı. Saat 14.00`da Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü konferans salonunda yapılan programa Batman Valisi Yılmaz Arslan, Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Akın, batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, BATSO Başkanı Osman Nasıroğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürleri ve çok sayıda çifti katıldı.

 

Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi kapsamında uygulanan makine ve ekipmanlarda makine maliyetinin yüzde 50`si çiftçi, yüzde 50`si de hibe desteği olarak devlet tarafından karşılanması suretiyle uygulandığı belirtildi. 2012 yılında Batman merkez ve ilçelerinde bin 687 çiftçiye makine desteği sağlanılarak, 10.198.612 TL hibe verildiği açıklandı.

 

Konuşmacı olarak ilk sözü alan Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdullah Akın, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında makine ve ekipman desteğini yüzde 50 hibe karşılığında verdiğini kaydetti.

 

Projenin amacının tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerle ve modern basınçlı sulama sistemlerinin üreticiler tarafından kullanımı yaygınlaştırmak olduğunu belirten Akın, hibe edilen makine ve ekipman desteğinin 20 milyon tutarında olduğunu ve bunun yüzde 50`sinin hibe edilmesiyle 10 milyon TL`ye indiğini kaydetti.

 

Daha sonra söz alan Batman Valisi Yılmaz Arslan, tarımla uğraşan insanlara devletin gerek tarımsal destekler yoluyla, gerek makine-ekipman destekleri yoluyla ciddi anlamda destek sağlama gayreti içerisinde olduğunun görüldüğünü ifade ederek, \"Bir ülkenin kalkınması için tarımın ekonomi içindeki payının düşmesi ve sanayinin yükselmesi gerekir. Bu tarımın payının azalması demek, tarıma önem verilmemesi anlamında değildir\" dedi.

 

Toplantı sonrası Vali Arslan ve beraberindekiler, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde bulunan makineleri inceledi. (M. Fatih Akgül - İLKHA)