• DOLAR 32.539
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2444.271
  • ...
Kurbanlık Fiyatları Ucuzladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Kurban Bayramına haftalar kalırken kurban pazarları da yavaş yavaş canlanıyor. Kurban fiyatları ise geçen yıla göre bir hayli düşmüş durumda. Büyük baş hayvanların fiyatları 2 bin TL`den başlarken küçük baş hayvanlar ise 350 TL`den alıcı buluyor.

 

Kurban fiyatlarında geçen yıla göre ciddi bir düşüşün olduğunu ifade eden Mikail Çirti, büyük baş hayvanların fiyatlarında 1000-1500 TL kadar bir düşüşün olduğunu ifade etti. Çirti, \"Bu yıl yem fiyatlarındaki aşırı yükseliş vatandaşları, hayvanlarını satmaya yöneltti. Bu nedenle kurbanlık hayvan fiyatlarında geçen yıla göre büyük düşüş yaşandı\" ifadelerini kulandı.

 

Bu yıl kurbanlık hayvan sayısında ciddi bir artışın olduğunu ifade eden Erol Aslan ise, \" Bu nedenle hayvan fiyatları düştü. Yem ve saman fiyatlarındaki yükseliş vatandaşın belini büktü. Bugün bir torba yem 45 TL bir torba saman 9 TL. Bu fiyatlara dayanacak gücü kalmayan vatandaşlar ellerindeki hayvanları çıkarma derdine düştü böyle olunca hayvan sayısında artış oluyor bu sayıdaki artış ise fiyatların düşmesine sebep oluyor.\"şeklinde konuştu. (Zeki Aras -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir