• DOLAR 32.348
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2309.754
  • ...
Meşal Başkanlığa Aday Olmayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
FİLİSTİN - İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden İzzet Er-Reşak, Hamas Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal`in önümüzdeki dönem için yeniden başkanlığa aday olmayacağını bir kez daha yinelediğini söyledi.

İzzet Er-Reşak, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook`taki sayfasında bu sabah yaptığı açıklamada, Hamas Siyasi Birimi`nin Filistin dahili ve haricindeki üyelerinin katılımıyla gerçekleşen son toplantısında Halid Meşal`in başkanlığa yeniden aday olmama kararını bir kez daha vurguladığını ifade etti.

Halid Meşal`in hareketin liderliğine taze kan gelmesini ve Arap Baharı`yla uyumlu hareket etmek istediğini söylediğini belirten Er-Reşak, Meşal`in başkanlık görevinin sona ermesiyle bu görevden ayrılacağını fakat hareket içindeki rolünün devam edeceğini, halkına ve davasına hizmet etmeyi sürdüreceğini ifade etti.

\"Filistin dahilindeki ve haricindeki Hamas liderleri Meşal`den Hamas Siyasi Birimi Başkanlığı görevine devam etmesini istedilerse de o kendilerine teşekkür ederek kararında ısrar etti\" diyen Er-Reşak, Halid Meşal`in başkanlıkta on altı yılı doldurduğunu ve en zor şartlarda bu görevi hakkıyla yerine getirdiğini belirtti.

İzzet Er-Reşak, \"yaşayan şehit\" olarak nitelendirdiği Halid Meşal`in zühdü ve takvasıyla örnek bir lider olduğunu dile getirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir