• DOLAR 32.37
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2325.438
  • ...
 Bu Ülkeden Gelen Aramalara Dikkat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bulgaristan `dan Türkiye`deki vatandaşları telefonla arayıp maddi çıkar sağlayan dolandırıcıların sayısında son zamanlarda artış yaşandığına çeken Bulgar polisi, "Görmediğiniz, tanımadığınız kişilere para yollamayın. Kalbinizin sesini değil, sağduyunuzun sesini dinleyin" uyarısında bulundu.

Ağırlıklı olarak "evlilik" ve "gönül ilişkileri" ile ilgili davetler içeren telefon aramalarıyla yapılan dolandırıcılık olaylarında, dolandırıcılar yeni senaryolar geliştirerek karşılarındakini etkilemeye çalışıyor. Türkiye`deki şahıslara çoğu zaman cep telefonlarından ulaşan dolandırıcılar, bu irtibatı kısa sürede parasal ilişkiye dönüştürmeye çalışıyor.

Bazen çok sayıda cevapsız arama yaparak Türk vatandaşlarını meraklandırmaya çalışan dolandırıcılar, cevapsız aramalara dönüş yapıldığında da, kısa bir tanışma sürecinin ardından asılsız yaşam hikayeleri ve vaatlerle karşılarındakini tuzağa düşürüyor.

Bulgar polis makamları, dolandırıcıların ve olayların sayısında son bir yılda artış yaşandığına dikkati çekerek, Türk vatandaşlarından farklı tutarlarda paralar almayı başaran şahısların ceplerine giren tutarın 5 ila 142 bin avro arasında değiştiğini kaydetti.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir