• DOLAR 32.372
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.31
  • ...
Akaryakıta Yapılan Zamma Tepkiler Gelmeye Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Mersin Servis Aracı işletmecileri Esnaf Odası Başkanı Nesil Aydın, mazot ve akaryakıt fiyatlarında son dönemlerde yaşanan fiyat artışına tepki göstererek, geçen yıl litre fiyatı 3.28 olan mazotun bugünkü litre fiyatının 4.27 olduğunu söyledi. Aydın, \"Yılda bir kez fiyat tarifesi alan servisçi esnafımız mazot zammına yetişemiyor\" dedi.

 

Akaryakıt fiyatlarında son dönemlerde yaşanan fiyat artışına Mersin Servis Araçları Odası Başkanı Nesil Aydın`dan tepki geldi. Aydın, \"Son dönemlerde büyük artış gösteren akaryakıttaki fiyat artışı esnafımızın belini büktü\" ifadelerini kullandı.

 

Aydın, yaptığı yazılı açıklama ile akaryakıt zammının servisçi esnafına getirdiği mağduriyeti dile getirdi. Geçen yıl bu dönemlerde 3.28 lira olan mazot litre fiyatının bugün 4.27 lira olduğunu belirten Başkan Aydın, \" Bu astronomik fiyat artışı esnafımızı büyük ölçüde mağdur etti. Biz servisçi esnafı olarak yılda bir kez fiyat tarifesi uygularken, mazota ayda birkaç kez gelen zam, esnafımızın kazancının akaryakıta gitmesine neden oluyor\" dedi.

 

Bir servisçi esnafının günde 150-200 km kat ettiğini ve bununda ayda 2 bin 500 liralık mazot yakması anlamına geldiğine dikkat çeken Aydın, \" Geçen yıl aynı kilometrede bin 500 lira ödediğimiz akaryakıt ücretine bu yıl 2 bin 500 lira ödüyoruz. Servisçi esnafımız kazancını mazota yatırıyor. Akaryakıt ücretlerine gelen bu fiyat artışlarının önüne geçilmeli, esnafımızın mağduriyeti giderilmeli\" ifadelerini kullandı.

 

Başkan Aydın akaryakıtta yaşanan astronomik fiyat artışının kaçak mazot satışını da patlatacağını kaydederek, gereken tedbirlerin bir an önce alınması gerektiğini sözlerine ekledi.
(Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir