• DOLAR 32.368
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.19
  • ...
`Fetih, Hamas Üyelerini Rahat Bırakmıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Parlamentosu Başkanı Dr. Aziz Duveyk, Filistin Özerk Yönetimi`ne bağlı güvenlik birimlerinin İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyelerine yönelik Batı Yaka`da yürüttüğü gözaltı operasyonlarının siyasi amaçlı olduğunu söyledi.

Duveyk, operasyonların Batı Yaka`da halkın hayat pahalılığını ve Filistin Özerk Yönetimi`nin politikalarını protesto için yaptığı gösterilerin ardından geldiğine dikkat çekti.

Filistin Parlamentosu Başkanı dün (24 Eylül Pazartesi) Quds Press Ajansı`na verdiği demeçte, insanların Batı Yaka`da Filistin Özerk Yönetimi`nin politikalarını ve hayat pahalılığını protesto için gösteri yaptığını belirterek, Hamas üyelerine yönelik operasyonlarla Fetih üyelerinin dış düşmana karşı birleştirilmek istendiğini söyledi.

Siyonist işgal zindanlarından çıkarak özgürlüğüne kavuştuğundan bu yana Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile bir kez dahi bir araya gelmediğini ifade eden Duveyk, Abbas`ın diyalog önerdiğini ve kendisinin de bunu kabul ettiğini fakat daha sonra Abbas`ın başka birini görevlendirdiğini ve diyalog adına hiçbir şey gerçekleşmediğini belirtti.

Filistin`deki siyasi durumun geleceğine de değinen Duveyk, buna Filistin halkının karar vereceğini ifade ederek, Filistin sokağının nabzına göre hareket ettiklerini söyledi.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir