• DOLAR 32.588
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2411.427
  • ...
Kafkasya`da Olay Filme Erişim Engelleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya`ya bağlı Kafkasya cumhuriyetlerinden Dağıstan, Çeçenistan ve Kabardey-Balkar`da Hz. Muhammed`e hakaret içeren filme erişim engellendi.

Çeçenistan hükümeti basın merkezinden yapılan açıklamada, Hz. Muhammed`e hakaret içeren filmden bölümleri yayınladığı gerekçesiyle Çeçenistan savcılığı tarafından "Youtube"a erişim yasağı getirildiği bildirildi.

Devlet Başkanı Ramzan Kadirov, savcılık tarafından alınan erişim yasağına tüm internet sağlayıcı kurumların uyması gerektiğini, aksi takdirde yasal yollardan cezalandırılacaklarını belirtti.

Benzer bir uygulama Dağıstan ve Kabardey-Balkar`da da gerçekleşti.

Dağıstan`da, özellikle güvenlik organlarından gelen talep üzerine, Adalet Bakanlığı tarafından ülkede internet erişimi sağlayan tüm firmaların "Youtube"a erişimi durdurduğu açıklandı.

Kabardey-Balkar hükümeti tarafından yapılan açıklamada ise savcılık tarafından "Youtube" erişimin durdurulduğu bildirildi.

-Moskova`da yerel mahkeme 1 Ekim`de toplanıyor-

Moskova`daki Tver Mahkemesi, savcılık tarafından söz konusu filmin aşırı içerik taşıdığı yönündeki talebini 1 Ekim`de görüşecek.

Daha önce 17 Ekim olarak açıklanan duruşma tarihinin 1 Ekim`e çekilmesine, Rusya`daki Müslümanların ve din adamlarının artan tepkilerinin yol açtığı belirtiliyor.

Mahkemenin savcılığın talebini kabul etmesi durumunda, filmin dağıtımı Rusya`da resmen yasaklanacak.

-Din adamlarından tepki-

Rusya`daki Müslüman din adamları da daha önce filme tepki göstermişlerdi.

Moskova Müftüsü Albir Krganov, Hz. Muhammed`e hakaret içeren filmin aşağılama amacı taşıdığını belirtirken, inançlı insanların bu tür provokasyonlara alet olmaması gerektiğini belirtmişti.

Rusya Müftüler Konseyi Başkan Yardımcısı Rushan Abbiasov ise "Söz konusu film sadece politik amaçlar peşinde olan cahil bir yönetmenin kendi düşüncelerini yansıtıyor" değerlendirmesinde bulunmuştu.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir