• DOLAR 32.593
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2415.25
  • ...
SON DAKİKA
`Liseden Üniversiteye Bilinçli Adımlar` Projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN-Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Mersin Valiliğince koordine edilen `Liseden Üniversiteye Bilinçli Adımlar` isimli proje çerçevesinde verilen web tasarımı kursu tamamlandı. Kursları başarıyla tamamlayan 56 meslek yüksek okulu ve lise öğrencisi düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Kursların verildiği Mersin Teknopark İdari Binası`nda düzenlenen törende konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, dünyanın en önemli ve değerli kavramının bilimsel bilgi olduğunu söyledi. Bilimsel bilginin üniversiteler temelinde geliştirilerek; çevreye, bölgeye ve ülkenin kalkınmasına doğrudan değer olarak aktırılması günümüz ülkelerindeki ekonomik ve yönetim süreçlerinin en önemli konusu olduğunu söyledi.

Vali, "Ülkedeki gençlerin teknoloji alanındaki düşüncelerini kararlılıkla uygulamaya koyduklarında kendileri, aileleri, kentleri ve ülkeleri adına önemli işlere imza atacaklarına vurgu yaparak, "Son dönemlerde Ar-Ge çalışmalarına büyük önem veren ülkemiz, bu noktada önemli ekonomik büyüklüklere konu olmaktadır. Ülkemizin ekonomik alandaki gelişmesinin sürmesi gençlerimizin bu gelişimi sahiplenmesi ve buna katkı koymasıyla devam edecektir. Tüm bunların yanında günümüzde Teknoparkların algılanması yeterli değil. Teknoparklar teknolojiyi üreten ve bunu halkına sunarak geleceğe katkı sağlayan merkezlerdir" şeklinde konuştu. (Osman Öksüz -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir