• DOLAR 32.522
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2434.511
  • ...
Bakanlar Kurulu Sonrası Önemli Açıklamalar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakanlık Merkez Bina`daki toplantı yaklaşık 5 saat sürdü.

Toplantıdan sonra basın mensuğlarının karşısına çıkan Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç , gündemle ilgili açıklamalarda bulundu ve soruları cevaplandırdı...

Bülent Arınç, Suriyeli sağınmacılar için "Sığınan insanlar için kapımızı kapatma geleneğimiz yok" dedi.

Arınç, Oslo görüşmelerinin hatırlatılması üzerine, durumun gündem değiştirmek için CHP`li Haluk Koç tarafından gündeme getirildiğini ancak kimse tarafından sahiplenilmediğini dile getirdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, toplantıda kanun tasarıları ve tezkere konusunun ele alındığını söyledi. Sınır ötesi hareket için TBMM`den tekrar yetki istenildiğini belirten Bülent Arınç, izin süresinin 17 Ekim 2012 tarihinden itibaren 1 yıl daha uzatılması için Meclis`e gönderildiğini söyledi.

"Sınır ötesi harekat yetkisi için TBMM`den yeniden yetki istendi" diyen Bülent Arınç, "TBMM tarafından verilen izin süresinin 17 Ekim 2012 tarihinden itibaren 1 yıl daha uzatılmasına yönelik tezkere Bakanlar Kurulumuz`da imzalanarak TBMM`ye gönderildi. Umuyorum 1 Ekim`de Meclis yasama görevine başladığında öncelikli olarak tezkereyi görüşmüş olacak" diye konuştu.

Türk Petrol Kanun Tasarı`sının ve Elektrik Piyasası Kanun Tasarısı`nın da Meclis`e gönderildiğini ifade eden Bülent Arınç, ayrıca Toplu İş İlişkileri Kanun Tasarısı`nın da Meclis`e gönderileceğini ve Ekim ayının başlarında ivedilikle görüşülmesinin temin edileceğini kaydetti.

Güvenlik konusunun ayrı bir başlık altında görüşüldüğünü ifade eden Arınç, AK Parti kongresinin de gündeme geldiğini söyledi...


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir