• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`israil Gürültü Yapıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ABD `de 6 Kasım başkanlık seçimleri kampanyalarını sürdüren Demokrat Parti adayı ABD Başkanı Barack Obama ve Cumhuriyetçi Parti adayı Romney " Ortadoğu " da izlenen dış politika konusunda birbirlerine sert eleştiride bulundu.

Cumhuriyetçi aday Mitt Romney `nin "Başkan hem müttefiklerine hem de düşmanlarına karşı güçsüz" sözlerine Amerikan CBS televizyonunda yayınlanan "60 Minutes" programında cevap veren ABD Başkanı Barack Obama , "Eğer yeni bir savaş çıkarmamızı öneriyorsa bunu açıkça söylesin" sözleriyle karşılık verdi.

Ortadoğu `da yürüttüğü politikalar nedeniyle kendisini eleştiren Romney`ye ilk kez bu kadar açık cevap veren Obama , İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu `nun " ABD İran konusunda `kırmızı çizgi` belirlesin" çağrısını da "gürültü" olarak nitelendirdi.

Obama , "Ulusal güvenliğimiz söz konusu olunca hissettiğim baskı sadece Amerikan halkı için neyin doğru olduğudur. Bunun dışındaki gürültüleri duymazdan geleceğim" dedi.

`NETANYAHU İLE GÖRÜŞMEMEK HATA`

Cumhuriyetçi aday Mitt Romney ise, BM Genel Kurul toplantısı için New York `a giden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu `ya randevu vermeyen Obama `yı eleştirerek şunları söylemişti: "Bence İsrail `in yakın müttefikimiz olduğunu göstermeliyiz. Başkan`ın BM toplantıları için ABD `de bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmemesi bir hata. Bu, Ortadoğu `ya nedense dostlarmızla aramıza mesafe koyduğumuz mesajını veriyor."

OBAMA 5 PUAN ÖNDE

Cumhuriyetçi aday Mitt Romney `nin seçim kampanyasında en çok eleştiri aldığı konulardan biri de dış politika. ABD `de 6 Kasım başkanlık seçimleri öncesi yapılan son kamuoyu yoklamasında ise, Obama , Romney`nin 5 puan önünde bulunuyor. (ntvmsnbc)

Bu haberler de ilginizi çekebilir