• DOLAR 32.502
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2429.585
  • ...
Özgür Eğitim Sen: `Seçmeli Ders Sayısı Fazla`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Özgür Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Özgür Eğitim Sen Batman İl Temsilcisi Mustafa Sevinçer, seçmeli ders konusunda yaşanan sorunla ile ilgili basın açıklaması yaptı.
 
Yeni eğitim öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5. ve 9.sınıflarda seçmeli dersler uygulamaya konulduğunu hatırlatan Sevinçer, bakanlığın belirlediği seçmeli ders sayısının fazla olduğunu savunarak, "Öğrencisi için okula giderek seçmeli ders seçecek bir veli, en az 15 dersle karşılaşarak bir kararsızlık içine girmektedir. Bununla birlikte okul idarelerinin bir kısmı muhtelif tercihlerden dolayı ders programı yapamamaktadır. Özellikle öğrenci sayısı fazla olan okullarda seçilen derslerin çeşitliliğinden dolayı bu sıkıntı had safhadadır " dedi.
 
Okulların mevcut şartları göz önünde bulundurulduğunda altyapı yetersizliğinden ötürü seçmeli derslerin bir kısmının uygulanmasının mümkün olmadığına dikkat çeken Sevinçer, "Bazı idarecilerin velileri yönlendirdiği ve böylece bazı derslerin seçilmesine engel oldukları sendikamıza şikayet olarak iletilmiştir. Az da olsa bazı okullarda yaşanan bu durumda daha çok Kur`an, siyer, temel dini bilgiler ve Kürtçe derslerinin seçimine engel olunmuştur" ifadelerini kullandı.
 
Sevinçer, Batman Özgür Eğitim-Sen olarak bakanlığın vatandaşa tanımış olduğu seçmeli dersler konusunda Batman`da yaşanan sıkıntılar ile ilgili Batman milli Eğitim Müdürlüğünün gerekli tedbirleri almasını bir an önce beklediklerini belirterek, "Özellikle velileri yönlendirmeye çalışan bazı idarecilerle ilgili Müdürlük gerekli incelemeyi başlatmalıdır. Bununla birlikte yeni açılmış okullarda sadece bir kurucu Müdür görev yapmaktadır. Müdür yardımcısı ataması ya da görevlendirmesi yapılamayan bu okullarda idari görevler aksamaktadır. Okul Müdürünün tek başına koca bir okulun iş ve işlemlerini yürütmesi mümkün değildir" dedi.
 
Sevinçer son olarak, "Batman Özgür Eğitim-Sen olarak Milli Eğitim Müdürlüğünün bir an önce bu okullara müdür yardımcısı ataması ya da görevlendirmesi yapması gerektiğini ifade ediyoruz. `Eğitim Kurumları Yönetici Atama Yönetmeliği`nin ilgili maddesi bu okullara şu anda müdür yardımcısı atama yetkisi vermektedir. Eğer atama yapılması düşünülmüyorsa da en azından bir an önce görevlendirme yapılmalıdır" çağrısında bulundu. (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir