• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Dost-Der`den İçki Rezaletine Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Mardin`de 2. Uluslararası Bienal`ın açılış kokteylinde içecek olarak sadece şarap ikram edilmesi tepkilere neden oldu.
 
Dost-Der konu ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak; "Bienal`in açılışında şarap ikram edilmesi ve 18 yaşından küçüklerin şarap içmeleri ve buna Belediye ile Valiliğin sponsor olmalarını şiddetle kınıyoruz. Özellikle AK Partili Belediyenin bu rezalete sponsor olmasını  kendilerine yakıştırmamakla beraber bu tür rezaletlere bir daha sponsor olmamalarını ve bu yanlıştan bir an önce vazgeçmelerini bekliyoruz." denildi.
 
Açıklamanın devamında; "Geçen sene yapılan Bienal`de sanat gösterimi adı altında yapılan rezaletin bu seneki başka bir versiyonla halka sunulması; kabul edilemez bir durumdur. `Mardin`i sanat merkezi haline getireceğiz` bahanesi ile geçen sene Kasimiyye Medresesinde yapılan transparan rezaletine, bu sene de içki ve şarap rezaleti eklenmesi; olayın vahametini göstermektedir. Bienal adı altında yozlaşmaya yönelik yapılan çeşitli etkinlik ve sanatsal(!) faaliyetler, gençlerin ahlakını bozmaktadır. İçki ve şaraba özendirmekten başka hiçbir faydası olmayan bu tür rezaletlerin Belediye ve Valilik tarafından yapılmasının hiçbir şekilde izah edilmesi mümkün değildir." (Mehmet Arasan - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir